5


Translate

29 Ιουν 2021

Ταξίδι στη Σαμοθράκη, σε μια αλλιώτικη γη… Δείτε φωτογραφίες από τη μυστικιστική ομορφιά της

Οι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού που ψάχνουν τον επίγειο παράδεισο μακριά από τα πολύβουα και κοσμοπολίτικα νησιά, έχουν βρει τον αγαπημένο τους προορισμό και αυτός είναι η Σαμοθράκη.
Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί με τρεχούμενα νερά, καταρράκτες
και το βουνό Σάος με υψόμετρο 1.611 μέτρα. Αυτό το άγριο βουνό αλλά και οι εκπληκτικές παραλίες του νησιού συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό που γοητεύει όποιον το γνωρίσει από κοντά. Όσοι φτάνουν στο νησί λένε ότι έχει μια μυστικιστική ομορφιά και όχι άδικα.
Αυτό το κομμάτι του Θρακικού Πελάγους με την παρθένα φύση, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τα δάση με τα διάφορα δέντρα όπως πλατάνια, πεύκα, καστανιές, κέδρους, τις πηγές, τους καταρράκτες, τις μικρές λίμνες κατά μήκος των ρεμάτων στις πλαγιές του βουνού – τις «βάθρες» - και τις παραλίες είναι ένα μέρος που αξίζει κανείς να εντάξει στις καλοκαιρινές του διακοπές.
Η Καμαριώτισσα είναι το λιμάνι της Σαμοθράκης και λίγα χιλιόμετρα ψηλότερα θα δει κανείς τη Χώρα, τη γραφική πρωτεύουσα, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο. Στον οικισμό των Θέρμων θα απολαύσει κανείς πολλές φυσικές πηγές, καθώς και ραδιούχες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με ομαδικούς και ατομικούς λουτήρες. Αν το πρωί δεν επιλέξετε να κάνετε μπάνιο σε μια από τις γραφικές παραλίες του νησιού μπορείτε να επισκεφτείτε τα ερείπια των μνημείων της αρχαϊκής, της ελληνιστικής, της ρωμαϊκής και της βυζαντινής εποχής.
Φυσικά δεν πρέπει να χάσετε το μπάνιο στις βάθρες, Θα περπατήσετε στο πυκνό δάσος με τα πλατάνια, τα σφεντάμια και τις οξιές και περνώντας μέσα από τρεχούμενα νερά θα οδηγηθείτε στο γνωστό ρέμα του Φονιά με τις διαδοχικές μικρές λίμνες, τις βάθρες. Μια βουτιά στα παγωμένα νερά θα σας αναζωογονήσει και θα σας γεμίσει ενέργεια.
Με ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία αλλά και κάμπινγκ, ο επισκέπτης θα βρει αυτό που του ταιριάζει. Στο νησί επίσης θα απολαύσετε νόστιμο φαγητό και το περίφημο κατσικάκι αλλά και τα ντόπια γλυκά. Επειδή τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα του νησιού αυξάνεται καλύτερα να μην επιλέξετε την πολύ υψηλή τουριστική περίοδο.
samothraki1 samothraki2 samothraki3 samothraki4 samothraki5
samothraki6.
πηγη .newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου