5


Translate

19 Απρ 2020

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: O Γιώργος Παπανδρέου αναζητά τη χαμένη τέχνη της Δημοκρατίας

   Σε άρθρο του στο CNN με τίτλο «Ανακαλύπτοντας ξανά τη χαμένη τέχνη της Δημοκρατίας», ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει ότι οι πολίτες αισθάνονται αποξενωμένοι από τη συμβατική πολιτική αλλά και απογοητευμένοι από την απουσία αποτελεσματικών πολιτικών που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες.
Όπως σημειώνει, το πραγματικό θέμα δεν είναι ο καθορισμός των οικονομικών λύσεων, αλλά η επανεξέταση των δημοκρατικών μας θεσμών.
Ο πρώην πρωθυπουργός στο αρθρο του υπογραμμίζει ότι πλέον οι δημοκρατικοί θεσμοί έχουν καταληφθεί από συμφέροντα και η πολιτική καθοδηγείται από ισχυρά λόμπι ενώ ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης-παρά την άνοδο των κοινωνικών δικτύων- συγκεντρώνονται στα χέρια των λίγων. “Καθώς αναζητούμε να ξαναχτίσουμε τις εύθραυστες οικονομίες μας μετά την οικονομική κρίση, τα οικονομικά μέτρα πρέπει να συνδυάζονται με δημοκρατικά μέτρα που θα εξισορροπήσουν την ανισότητα και την ανακατανομή της εξουσίας στους πολίτες μας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα σημειώνε ότι δεν ευθύνονταν για την κρίση εκείνοι που πλήρωσαν το τίμημα δηλαδή φορολογούμενοι χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ή νέοι που βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την ανεργία και διαπιστώνει ότι η λιτότητα, που δημιούργησε ένα αίσθημα αδικίας και έλλειψης ευκαιριών, τροφοδότησε τον πολιτικό εξτρεμισμό.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται αισιόδοξος ότι τελικώς οι δημοκρατίες θα βρουν τον τρόπο να ενώσουν τις διαφορές και να εργαστούν αντίπαλα κόμματα για το κοινό καλό. “Πρώτα όμως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι δημοκρατίες μας θα αναγεννηθούν, δίνοντας μάχη για την ύπαρξη θεσμών που είναι διαφανείς και αντιπροσωπεύουν όλους τους πολίτες” σημειώνει και καταλήγει: Η πολιτική πρέπει να γίνει και πάλι η τέχνη του να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο.
 πηγη enet.gr
μονταζ teo
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου