5


Translate

27 Μαΐ 2019

Καθελκύστηκε το τρίτο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό νέας γενιάς της Ρωσίας (Βίντεο)

Σχεδόν ομαλά κύλησε η τελετή καθέλκυσης του τρίτου πλοίου της τελευταίας γενιάς πυρηνοκίνητων παγοθραυστικών της Ρωσίας. Το Ural ξεπερνά σε μήκος τα 170 μέτρα και μπορεί να σπάσει πάγο πάχους 3 μέτρων. 
Η Ρωσία πραγματοποίησε την τελετή καθέλκυσης του πυρηνοκίνητου παγοθραυστικού
τρίτης γενιάς, «Ουράλ» (Ural) που είναι σχεδιασμένο για να οδηγεί τα πλοία μέσα από μεγάλα στρώματα πάγου στην Αρκτική.
Το «Ουράλ» είναι το τρίτο πλοίο του Project 22220, με τα συγκεκριμένα παγοθραυστικά να προορίζονται να γίνουν τα ισχυρότερα και μεγαλύτερα στον κόσμο.
Τα παγοθραυστικά αυτού του τύπου αναμένεται να μπορούν να συνθλίβουν πάγο πάχους έως και 3 μέτρων! Τα κολοσσιαία αυτά πλοία ξεπερνούν σε μήκος τα 170 μέτρα, ενώ το ύψος τους είναι ίδιο με αυτό ενός πενταόροφου κτιρίου!
Η τελετή καθέλκυσης του «Ουράλ» εξελίχθηκε κατά βάση ομαλά στο Βατικανό Ναυπηγείο της Αγίας Πετρούπολης, το Σάββατο, με το καθιερωμένο σπάσιμο σαμπάνιας στα ύφαλα του πλοίου!

Ωστόσο, καθώς το πλοίο οδηγούταν στη θάλασσα η αλυσίδα με την άγκυρα προσέκρουσε στο έδαφος, καταστρέφοντας ορισμένα προσωρινές κατασκευές. Ευτυχώς, οι εργάτες των ναυπηγείων απέφυγαν την αλυσίδα και κανείς δεν τραυματίστηκε.
Τα άλλα δύο παγοθραυστικά, το «Άρκτικα» (Arktika) και το «Σιμπίρ» (Sibir) έχουν καθελκυστεί τα τελευταία χρόνια και παραμένουν υπό κατασκευή. Όσο για το «Ουράλ», η κατασκευή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το 2022.
Το «Άρκτικα» τροφοδοτήθηκε με την πρώτη παρτίδα πυρηνικού καυσίμου στα μέσα Μαΐου και αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία αργότερα, μέσα στη φετινή χρόνια. Τα πλοία του Project 22220 έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι ικανά να πλέουν τόσο σε θαλασσινό νερό όσο και στα ρηχά νερά των ποταμών της Σιβηρίας.
.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου