Μια δυνατή φιλική αναμέτρηση περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Εθνικής μας, εν όψει της συνέχεια των προκριματικών του Εuro 2020.
Συγκεκριμένα, Τουρκία και Ελλάδα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Αττάλεια, στις 21:00. Το ματς μπορεί να είναι φιλικό, ωστόσο έχει τη σημασία του, ιδιαίτερα για
τους προπονητές. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλουν τη νίκη απόψε.
Η Τουρκία προέρχεται από το εμφατικό 4-0 επί της Μολδαβίας, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο Σενόλ Γκιουνές προετοιμάζει την ομάδα του για το μεγάλο παιχνίδι με τη Γαλλία. Το σημερινό, είναι το πιο δύσκολο φιλικό που θα δώσει η Τουρκία μέχρι εκείνη την αναμέτρηση. Θα κάνει δοκιμές, αλλά έχει επαναφέρει και κάποιες… παλιοσειρές στην αποστολή, όπως ο Εμρέ Μπελόζογλου.
Η Ελλάδα με τη σειρά της, έχει και αυτή καλή ψυχολογία. Έφυγε από τη Βοσνία με το 2-2 στις αποσκευές της, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0. Μάλιστα, η εικόνα της εθνικής μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετική, και λίγο έλειψε να πάρει και τη νίκη.
Από την πλευρά της η Ελλάδα στις 8 Ιουνίου υποδέχεται την Ιταλία, ενώ στις 11 την Αρμενία στα πλαίσια των προκριματικών του Euro.
Να σημειωθεί, ότι στο ζευγάρι Ελλάδα – Τουρκία δεν έχει προκύψει εντός έδρας νίκη για καμία από τις δύο, στα έξι τελευταία παιχνίδια. 
πηγη in.gr