5


Translate

22 Μαΐ 2019

Η επόμενη μέρα του μπασκετικού Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη

Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει προλάβει τις εξελίξεις. «Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» στον Πειραιά και για αυτό οι “ερυθρόλευκοι” έχουν εξετάσει ενδελεχώς κάθε σενάριο αναφορικά με την επόμενη μέρα της ομάδας, ότι και να συμβεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αρχικά πέρασε κάτι στα ψιλά
τις τελευταίες ημέρες. Εκτός από την αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ο εκ των προέδρων της ομάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε μεταξύ άλλων στο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7 πως:
«Δεν πάμε πουθενά και να ξέρετε ότι φτιάχνουμε Ολυμπιακό για το τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκας», λύνοντας ουσιαστικά το μυστήριο αναφορικά με το διοικητικό στάτους των Πειραιωτών.


Τα προβλήματα που υπήρχαν στον Πειραιά είναι προς επίλυση και στον Ολυμπιακό το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουν να βάλουν νέα στεγανά στην ομάδα για να μπορέσει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, όπως εκείνη θέλει και μακριά από τα κακώς κείμενα του καταστρέφουν το ελληνικό μπάσκετ.

Οι “ερυθρόλευκοι” λοιπόν περιμένουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΑΔ, ενώ έρχεται και η κρίσιμη συνέλευση της Αδριατικής Λίγκας σε τρεις μέρες (24 Μαΐου στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης) όπου θα αποφασιστεί ουσιαστικά αν θα δεχτούν οι ομάδες την είσοδο τους στην Αδριατική λίγκα. 

Οι φίλαθλοι του ρωτάνε και είναι άκρως φυσιολογικό, το τι θα γίνει εάν ο Ολυμπιακός χάσει τις δικαστικές διαμάχες που εκκρεμούν και οδηγηθεί, μετά από δική του απόφαση, στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να αλλάξουν τρόπο σκέψης. Θα δημιουργήσουν μία δεύτερη ομάδα που θα ξεκινήσει την Α2 έχοντας -6 βαθμούς από την αρχή της νέας σεζόν, η οποία θα απαρτίζεται από νεαρά παιδιά που θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την ακαδημία τους.

Μην ξεχνάμε οι Έφηβοι του Ολυμπιακού κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τα τελευταία δύο χρόνια, με τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι να ξεχωρίζει. Έτσι θα μπορεί ο «Πόκου» να παίξει στην Α2 για να ψηθεί, ως ξένος εκτός και αν… φιλοτιμηθεί η ΕΟΚ να προχωρήσει τις διαδικασίες για το διαβατήριό του, ενώ ο Ντέιβιντ Μπλατ θα τον έχει σε εγρήγορση για την Ευρωλίγκα.

Ταυτόχρονα υπάρχουν παιδιά όπως ο Αρσενόπουλος, ο Τσουμάνης, ο Κολοβέρος και ο Ζευγαράς που υπολογίζονται και με το παραπάνω, ενώ κάποιοι από την εφηβική ομάδα δεν θα έχουν δικαίωμα από τη σεζόν 2019-20 να παίζουν στην ακαδημία λόγω ηλικίας. Το ζητούμενο βέβαια σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι να φτιαχτεί μία ομάδα απλά για να συμμετάσχει στην Α2, αλλά να γίνει ένα είδους φυτώριο για τον Ολυμπιακό και επιπρόσθετα να είναι ανταγωνιστικό στο παρκέ. Σίγουρα πάντως όπως είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν θα δούμε τον Σπανούλη ή τον Πρίντεζη στην Α2.

Από την μία ο τραυματισμός του αρχηγού και τα τελευταία χρόνια της καριέρας του και από την άλλη το περίφημο ηχητικό του υπαρχηγού, που για πολλούς, ήταν η αιτία της αγωνιστικής κατάρρευσης του Ολυμπιακού. Πολλά ακούστηκαν, άλλα γράφτηκαν, όμως η αλήθεια απέχει κάπως από τον τρόπο που σκέφτονται οι πρόεδροι του Ολυμπιακού.

Η επόμενη σεζόν θα αρχίσει με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη στο ρόστερ του Ντέιβιντ Μπλατ. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι προσανατολίζονται στην ανανέωση του συμβολαίου του ανθρώπου που έχει αλλάξει το ρου της ιστορίας της ομάδας από τη στιγμή που ήρθε στο λιμάνι, ενός αθλητή άρρηκτα συνδεδεμένου με τις επιτυχίες των Πειραιωτών και μπροστάρη αυτών. Όπως και του Διόσκουρού του όλο αυτό το διάστημα, στον οποίο δεν κρατούν κακία οι πρόεδροι για όσα συνέβησαν και στηρίζουν μέχρι κεραίας, την ώρα βέβαια που έχει συμβόλαιο και κοινή επιθυμία των δύο πλευρών είναι να το τελειώσει και να κρεμάσει τη φανέλα του στην ομάδα που αγαπάει από μικρό παιδί.

Όπως οφείλει κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και στον Ολυμπιακό, έχουν γίνει οι πρώτες επαφές για το ρόστερ της σεζόν που έρχεται. Προσθαφαιρέσεις αναμένονται πολλές, οι αποχωρήσεις όπως όλα δείχνουν θα είναι περισσότερες, ενώ υπάρχει και η απορία με το τι θα γίνει ακριβώς με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο και μόνο οι Σπερς έχουν το δικαίωμα να τον κάνουν δικό τους.

Παρά το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού (ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα) η καρδιά του χτυπάει… ερυθρόλευκα, περνάει όμορφα στην χώρα μας, νιώθει ότι ο Ολυμπιακός είναι για τα καλά οικογένειά του. Συν τις άλλοις, οι Πειραιώτες σκέφτονται την επέκταση του συμβολαίου του, έναντι εννοείται και μίας γενναίας αύξησης των αποδοχών του, για να γίνει και ο ηγέτης της ομάδας που θα χτιστεί από τώρα για την επόμενη περίοδο. 

Παράλληλα είναι και η ενίσχυση της ομάδας στα σκαριά. Ανεξάρτητα με το που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο να έρθουν στο Πειραιά παίκτες που θα επαναδημιουργήσουν έναν φέρελπι ελληνικό κορμό.

Στην Τουρκία ήδη έχει ξεκινήσει η φημολογία για τον Κώστα Σλούκα. Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, με τον Ολυμπιακό να είναι θετικός στον επαναπατρισμό του “Σλούκι”. Από την άλλη είναι δεδομένο ότι θα πέσουν σαν τα… κορακια επάνω του οι μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας αν αποφασίσει να αποχωρήσει από την Φενέρμπαχτσε.

Αρέσουν και με το παραπάνω παίκτες όπως ο Αντώνης Κόνιαρης του ΠΑΟΚ, ο Ζώης Καράμπελας του Περιστερίου (ακόμα και για την δεύτερη ομάδα λόγω ηλικίας), ο Δημήτρης Κακλαμανάκης του Λαυρίου ή και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης της ΑΕΚ, για τον οποίο υπάρχει ρήτρα αλλά λέγεται πως η επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από την “Ένωση”. Ταυτόχρονα υπάρχουν στο.. ραντάρ του Ολυμπιακού τόσο ο Λίνος Χρυσικόπουλος του ΠΑΟΚ όσο και ο Λεωνίδας Κασελάκης του Προμηθέα, οι οποίοι έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές τους μετά την εκπληκτική σεζόν που έχουν κάνει φέτος. Στα υπόψιν είναι και αθλητές που δεν αγωνίζονται στην χώρα μας, όπως ο Ζακ Όγκαστ της Γαλατάσαραϊ ή ο Ναζ Μήτρου Λονγκ, για τον οποίο έχει πολύ καλή άποψη ο Μπλατ.

Αναφορικά με το ξένο στοιχείο που θα εμπλουτίσει το ήδη υπάρχον ρόστερ, με την αποχώρηση των Γιάνις Στρέλνιεκς και Γουίλ Τσέρι, είναι λογικό και αναμενόμενο να έρθουν παίκτες για την περιφέρεια της ομάδας του Πειραιά. Επαφές με τους εκπροσώπους του Νόρις Κόουλ, κοιτούν και πάλι τον Πιέρια Χένρι, ο οποίος έχει ξεχωρίσει με την φανέλα της Ούνιξ, ενώ είναι στην… γωνία και για άλλες περιπτώσεις ξένων που θα θωρακίσουν την ομάδα. Δεν αποκλείεται πάντως να είναι καθαρά επιλογές Μπλατ, όπως οι Γκος και ΛεΝτέι, με τον πρώτο να στηρίζεται 100% από τον Αμερικανοϊσραηλινό κόουτς, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι θα είναι πολύ καλύτερος από την ρούκι σεζόν του.
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου