5


Translate

22 Μαΐ 2019

Ροκανίζουν αδίστακτα το μέλλον μας

Πριν αλέκτωρα φωνήσαι, τρεις και τέσσερις και πέντε φορές οι πρώην φίλοι της κυβέρνησης, αρνήθηκαν το success story που με τόση επιμέλεια χτίζει ο πρωθυπουργός για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους.
Δεν είναι μόνον η χθεσινή προειδοποίηση από τον «φίλο Άνχελ Γκούρια» του ΟΟΣΑ. Είναι και η έκθεση του Γραφείου
Προϋπολογισμού στη Βουλή, από τον στενό φίλο και -διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ- πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας Φραγκίσκο Κουτεντάκη.
Είναι η οξύτατη έως προσβλητική κριτική που ακούστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, μετά το Eurogroup, από τον βασικό δανειστή της χώρας, τον επικεφαλής του ΕSM Κλάους Ρέγκλιγκ τον οποίο δεν μπόρεσε να αντικρούσει ούτε ο πάντα πρόθυμος για πολιτικές εξυπηρετήσεις Επίτροπος Μοσκοβισί.
Είναι και ο Οίκος FITCH που υποχρεώθηκε να εξηγήσει στους πελάτες του γιατί καθυστερεί την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιοπιστίας της Ελλάδας.
Είναι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που ανησυχεί για την σκόπιμη καθυστέρηση στην πλατφόρμα των κόκκινων δανείων.

Όλοι οι αντικειμενικοί παρατηρητές, βλέποντας από απόσταση τι ακριβώς κάνει η ελληνική κυβέρνηση, χτυπούν καμπανάκια κινδύνου.
Η κυβέρνηση, συνειδητά και αδίστακτα, υπονομεύει το μέλλον της χώρας.
Ροκανίζει τα αποθέματα που δημιούργησε με δανεικά και καταστροφική υπερφορολόγηση, εξαντλεί τα ταμειακά αποθέματα του Κράτους, μόνο και μόνο για να κερδίσει μερικές δεκάδες ψήφους ζαλισμένων, ταλαιπωρημένων και ανασφαλών πολιτών.
Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την προεκλογική της εκστρατεία με ένταση και υψηλούς τόνους αλλά και με σπατάλη των πόρων που δήθεν συγκέντρωσε για να προστατεύσει τη χώρα από πιθανές αναταράξεις στις διεθνείς αγορές. Όλα αυτά συμβαίνουν στην «ανώδυνη» περίοδο των ευρωεκλογών. Τι θα συμβεί όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές και η διακύβευση είναι σοβαρότερη;
Το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel υπενθυμίζει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δεν είναι ανάλογοι με αυτούς χωρών που βγήκαν από την κρίση. Καυτηριάζει την στάση της κυβέρνησης στο θέμα των παροχών και των διορισμών ημετέρων.
Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι το πακέτο παροχών που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική αξιοπιστία, ενώ συμβουλεύει απελπισμένα ότι τα «κέρδη» από τα υπερπλεονάσματα θα πρέπει να κατευθυνθούν σε επενδύσεις υποδομών και στην αντιμετώπιση της φτώχειας.
Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος θα θέσουν σε κίνδυνο την προβλεπόμενη ανάκαμψη των αναιμικών επενδύσεων.
Σε κάθε περίπτωση ουδείς περιγράφει το μέλλον της χώρας με αισιόδοξους τόνους. Όλοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση πολιτεύεται με μοναδικό γνώμονα την παραμονή της στην εξουσία έστω και για λίγες μέρες...
πηγη liberal.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου