5


Translate

27 Μαΐ 2019

Οι πυρόπληκτοι σε Μάτι και Ραφήνα «μαύρισαν» κυβέρνηση, Δούρου και… Ψινάκη

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι, οι κάτοικοι της ανατολικής Αττικής κλήθηκαν να εκλέξουν το κόμμα που θέλει να τους εκπροσωπήσει στις Ευρωεκλογές, καθώς και να ψηφίσουν για δήμαρχο και περιφερειάρχη.
Οσον αφορά τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές, οι κάτοικοι σε Μάτι και Ραφήνα καταψήφισαν την κυβέρνηση,
«τιμωρώντας» την για την στάση που τήρησε στην καταστροφή στο Μάτι που άφησε πίσω της 102 νεκρούς.
Ευρωεκλογές
Συγκεκριμένα όσον αφορά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, στο δήμο Μαραθώνος βγήκε πρώτη σε ψήφους η Νέα Δημοκρατία με διαφορά μάλιστα 18% από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά τον δήμο Ραφήνας και Πικερμίου, εκεί η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη με διαφορά σχεδόν 20% από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Περιφερειακές εκλογές
Ανάλογη πτώση υπέστη και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην οποία ασκήθηκε και μεγάλη κριτική  για τους 102 νεκρούς στο Μάτι και κυρίως για τις κινήσεις που έκανε ως περιφερειάρχης για την έγκαιρη ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού.
Συγκεκριμένα στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών ο Ρένα Δούρου ήρθε τρίτη στην Ανατολική Αττική, ενώ πρώτος με διαφορά ήρθε και εκεί ο Γιώργος Πατούλης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
-Ο Γιώργος Πατούλης παίρνει  41,57% και 85.343 ψήφους
-Ο Γιάννης Σγουρός παίρνει 18,97% και 38.580 ψήφους
-Η Ρένα Δούρου παίρνει 17,95% και 36.842 ψήφους.
Δημοτικές εκλογές
Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, που ήταν και την προηγούμενη τετραετία δήμαρχος και το όνομα του οποίου συνδέθηκε επίσης με την τραγωδία στο Μάτι πήρε στις δημοτικές εκλογές το σαρωτικό ποσοστό 43,80, αποδεικνύοντας πως ακόμη δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Ραφήνας.
O Ευάγγελος Μπούρνους είναι επομένως το φαβορί για την επανεκλογή του και την επόμενη Κυριακή.
Τα αποτελέσματα λοιπόν στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Ραφήνας δείχνουν πως οι συμπολίτες του επιβραβεύουν τη στάση που κράτησε εξ αρχής στην τραγωδία στο Μάτι,  αλλά και όσα είχε κάνει στο Δήμο.
Όσον αφορά τον δήμο Μαραθώνα, μετά την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος αποφάσισε να κατέβει με τον δικό του συνδυασμό στις Ευρωεκλογές με πλήρης αποτυχία, η μάχη θα δοθεί την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στον Στέργιο Τσίρκα και τον Σπύρο Λιβαθινό.
Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο κ. Τσίρκας συγκεντρώνει ποσοστό 39,39% και 6.084 ψήψους, ενώ ο κ. Λιβαθινός ακολουθεί με 28,37% και 4.383 θέσεις.
Ο  Στέργιος Τσίρκας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον Δήμο Μαραθώνα, καθώς ασχολείται χρόνια με τα αυτοδιοικητικά.
Από την άλλη πλευρά, ο Σπύρος Λιβαθηνός, πρώην ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε την πορεία του στα αυτοδιοικητικά στο πλευρό του Ηλία Ψινάκη. Γρήγορα όμως αποφάσισε να αποχωρήσει από τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Μαραθώνα, με αποτέλεσμα να μην έχει καμία σχέση με την καταστροφική τετραετία του Ψινάκη.
πηγη in.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου