r

Translate

28 Μαΐ 2019

Σάλος με τις εικόνες: Ο Aποστολάκης σοκαρισμένος με την μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – Και ο αρχηγός του ΛΣ στην ομιλία Τσίπρα

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ από το βράδυ της Κυριακής, καθώς εκτός από το σοκ της διαφοράς των 9,5 μονάδων στις ευρωεκλογές έναντι της Νέας Δημοκρατίας -που συνιστά ιστορικό ρεκόρ σε ευρωκάλπες- στο κυβερνών κόμμα φοβούνται τώρα τα χειρότερα.


Τα χειρότερα και στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου όλα δείχνουν ότι ο χάρτης θα βαφτεί και πάλι γαλάζιος, καθώς η ΝΔ διεκδικεί και τις 12 από τις 13 περιφέρειες. Αλλά ο φόβος κυριαρχεί και για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπου το μόνο ερώτημα είναι πλέον πόση θα είναι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ιδιαίτερα πεσμένο ηθικό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε με πολύ παραστατικό τρόπο στις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν χθες από τη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου έγινε ένας πρώτος απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος.
Κανείς δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του, παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να ανεβάσει το πεσμένο ηθικό των στελεχών του, λέγοντας ότι «χάθηκε μια μάχη, δεν χάθηκε ο πόλεμος». Ολοι στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ότι το προγνωστικά για τη δεύτερη Κυριακή, και κυρίως για τις κρίσιμες εθνικές εκλογές που θα αναδείξουν την νέα κυβέρνηση, προδιαγράφουν νέες οδυνηρές ήττες για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως μας προβλημάτισε και η εικόνα του κυρίου Αποστολάκη. Έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το γνωρίζουμε;

Κατάπληξη προκαλούν λοιπόν οι εικόνες απο το δίδυμο της Άμυνας που τουλάχιστον πρέπει να είναι σοβαροί και ψύχραιμοι σε περίοδο κρίσεων, όχι σε εκλογές! 
Πρόκειται για εικόνες που προκαλούν μόνο δυσαρέσκεια!
ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Μετα την φωτογραφια που εμφάνιζε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, μία νέα φωτογραφία δείχνει και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη να βρίσκεται στο σημείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα στον κ. Ανδρικόπουλο βρίσκεται και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.
Η παρουσία των κ. Ανδρικόπουλου και Δραγατάκη στην προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται με ανώτερη πειθαρχική ποινή.
Οι φωτογραφίες με την ηγεσία των Σωμάτων ασφαλείας και πρωτοκλασάτων στελεχών της Αστυνομίας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εύλογα σχόλια και αντιδράσεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού καθώς όπως αναφέρεται ρητά στο Προεδρικό Διάταγμα 120/2008 απαγορεύονται «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση». Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Με απλά λόγια, εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί απαγορεύεται να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων και η ποινή για την παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος μπορεί να φτάσει μέχρι και την αποστρατεία των συγκεκριμένων αξιωματικών που δεν μπορούν να κρύψουν την ταύτισή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, οι τρεις ανώτατοι αξιωματικοί ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν εκεί για να εποπτεύσουν τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο για τον λόγο αυτό τουλάχιστον ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας θα έπρεπε να είναι ένστολος. Το ίδιο ισχύει για τους αξιωματικούς εν υπηρεσία που δεν προϊστανται υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά τάξης και εξ ορισμού φορούν τις στολές και τα διακριτικά τους.
Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ
Η παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, όπως και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος «πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εποπτικών τους καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.
Οπως τονίζεται μεταξύ άλλων, «το επιχειρησιακό μοντέλο που έχει προκριθεί από τον Αρχηγό, βασίζεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας σε χώρους όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις», διευκρινίζοντας μάλιστα, ότι «δεν αφορά μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις».
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου