5


Translate

22 Μαΐ 2019

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ: Τι έκαναν οι ΤΟΥΡΚΟΙ την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ; (ΦΩΤΟ)

Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας με όσα θα διαβάσετε...
Την ίδια ώρα που εκατοντάδες Έλληνες έδιναν το παρών μνήμης στην πλατεία Αγίας Σοφίας, φορώντας μπλουζάκια για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, Τούρκοι έστηναν χορούς και πανηγύρια ΜΕΣΑ στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, επαναλαμβάνουμε, ΕΝΤΟΣ Ελληνικών συνόρων, μέσα στην Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, Τούρκοι έστησαν επίσημο γλέντι γιορτάζοντας την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ενώ παράλληλα, μαυροφορεμένες γυναίκες με κεριά στα χέρια ηγούνταν της πορείας, που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, προς το τουρκικό προξενείο της πόλης στη μνήμη των 353.000 ψυχών, που εξοντώθηκαν από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1919.
Το σπίτι του Ατατούρκ ήταν σημαιοστολισμένο, όπως και το Τουρκικό προξενείο, που βρίσκεται μπροστά από αυτό. Εκεί, σε κλίμα ενθουσιασμού, εορτάστηκε η «100 η επέτειος της εθνικής μας μάχης και ο εορτασμός του Ατατούρκ, της Νεολαίας και της Αθλητικής ημέρας» με τον Τούρκο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας.
Παρευρέθηκαν και μουσικά συγκροτήματα από την Κωνσταντινούπολη, καθώς και η ομαδά παραδοσιακών χορών του «Έρευνας Παραδοσιακών Χορών του Τσανάκκαλε».
Αυτά φυσικά δεν τα έδειξε κανένα ΜΜΕ.
Δείτε τις φώτο που ακολουθούν.
kemal06
Πηγή: Facebook
kemal02
Πηγή: Facebook
kemal03
Πηγή: Facebook
kemal04
Πηγή: Facebook
kemal05
Πηγή: Facebook
Tην ίδια ώρα, από την Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωνε πως δεν υπάρχει καμία γενοκτονία και οι ίδιοι είναι τα θύματα:
«Δεν υπάρχει, είπε, τίποτα για το οποίο να πρέπει η Τούρκοι να αισθάνονται ντροπή. Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή, παρά τον τεράστιο πόνο και τις απώλειες που βίωσαν Οθωμανοί και Τούρκοι τους τελευταίους δύο αιώνες. H μόνη και μεγαλύτερη γενοκτονία της Ισορίας υπήρξε αυτή που κατά των Τούρκων με την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», είπε ο Ερντογάν.
«Κατά διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Οθωμανοί πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα αλλά δέχτηκαν πισώπλατο χτύπημα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους», πρόσθεσε.
«Δεν έχει γίνει κανένα λάθος. Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός», υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Όταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απ’ έξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας εν συνεχεία για παγίδες και επιθέσεις κατά της ασφάλειας και της οικονομίας της χώρας του.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
(φώτο: Eurokinissi)
πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου