5


Translate

12 Ιουν 2019

Κύμα καύσωνα στην Ινδία – 36 νεκροί

Το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ινδία έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων, με τους φτωχούς εργάτες να πλήττονται περισσότερο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ
επηρεάζουν περισσότερα κρατίδια από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές.
Η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί έφτασε χθες Τρίτη τους 48 βαθμούς Κελσίου, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ στην Τσούρου, μια πόλη στο βορειοδυτικό κρατίδιο Ραζαστάν, η θερμοκρασία έφτασε τους 51 βαθμούς Κελσίου.
«Πρόκειται για τον χειρότερο καύσωνα που έχει σημειωθεί ποτέ. Το 2015 ο καύσωνας επηρέασε εννέα κρατίδια, φέτος η πρόβλεψη αναφέρει 23», επεσήμανε ο Ανούπ Κούμαρ Σριβαστάβα, ειδικός στην ξηρασία και τους καύσωνες στην Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA).
«Έχουμε επιβεβαιώσει 36 θανάτους που συνδέονται με τον καύσωνα, έναντι 25 πέρυσι. Πρόκειται κυρίως για φτωχούς εργάτες που έχουν έρθει από αγροτικές περιοχές στις πόλεις για να αναζητήσουν εργασία και ζουν στην άκρη του δρόμου», επεσήμανε ο ίδιος.
Συνήθως τα καλοκαίρια η Ινδία αντιμετωπίζει λειψυδρία, όμως φέτος η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στα δυτικά και νότια κρατίδια, καθώς οι βροχοπτώσεις εκεί ήταν μικρότερες από το κανονικό στη διάρκεια των μουσώνων το 2018.
Η NDMA είχε προβλέψει ότι κύμα καύσωνα θα πλήξει την Ινδία από τα μέσα Μαρτίου, όμως τα καιρικά φαινόμενα έγιναν ακραία στα μέσα Μαΐου και αναμένεται να διατηρηθούν έτσι ως τα μέσα Ιουνίου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου