5


Translate

13 Ιουν 2019

Ανθρωποκυνηγητό στο Άγιο Όρος: Συνελήφθη ο Ρουμάνος που είχε κλέψει τα τάματα από τη Μονή Ιβήρων

Μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ο Ρουμάνος που ειχε κλεψει ταματα απο την ιερη εικονα της Παναγιας της Πορταιτισσας στο Αγιο Ορος.  
Ο ιερόσυλος ρουμανικής καταγωγής συνελήφθη από την αστυνομία σε ένα καταστραμένο
πύργο, που ανήκει στην Ιερά Μονή Ζωγράφου.
Να αναφερθεί ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη συμμετείχαν αστυνομικοί του Αγίου Όρους και της Χαλκιδικής, καθώς και εκπαιδευμένα σκυλιά.
Υπενθυμίζουμε ότι εντοπίστηκαν λίγο πριν το μεσημέρι τα κλαπέντα τάματα πεταμένα σε δασική περιοχή δίπλα από τη Μονή με τον δράστη μέχρι στιγμής να αποφεύγει τη σύλληψη.
«Ο δράστης φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να κρυφτεί μαζί με τα τάματα αφού όταν πλησίασε την χαράδρα ήδη είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία και δεν είχε άλλη λύση από το να καταφύγει στην χαράδρα χωρίς αυτά για να σωθεί. Άλλωστε περπάτησε αρκετά για να ξεφύγει ώσπου να φτάσει σε αυτό το σημείο όπου και κρύφτηκε» , λέει στο Πρακτορείο Ορθοδοξία πηγή από το Άγιο Όρος.

Ελικόπτερο της Αστυνομίας έχει εντοπίσει τον δράστη σε χαράδρα κοντά στη Μονή ενώ έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από αστυνομική δύναμη εκτός Αγίου Όρους, η οποία και κατέφθασε νωρίς το πρωί.
«Όταν νωρίς το πρωί ο «εκκλησιαστικός» δηλαδή ο Μοναχός που διακονεί στην Εκκλησία, μπήκε στο ναό για να ανάψει τα καντήλια και βρήκε την Εικόνα χωρίς τα αφιερώματα», δήλωσε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μοναχός Χριστοφόρος από τη Μονή Ιβήρων.
Αμέσως ειδοποίησε τους Πατέρες της Μονής και την αστυνομία, οπότε και άρχισε η καταδίωξη.
Άμεσα ενημερώθηκε και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους κ Κωστής Δήμτσας. ο οποίος δήλωσε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ότι η αστυνομία έδρασε άμεσα και γίνονται όλες οι ενέργειες για τον σύλληψη του δράστη.
Μαρτυρίες από καταστήματα του Αγίου Όρους αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό αρκετά κρούσματα κλοπών έχουν σημειωθεί και μάλιστα έχει αναφερθεί στην αστυνομία ότι τις περισσότερες κλοπές τις κάνουν αλλοδαποί , οι οποίοι φτάνουν καραβιές στο Άγιο Όρος όπως δηλώνει στο Πρακτορείο μας ο κ Ηλίας Κατσικλής, ιδιοκτήτης καταστήματος στις Καρυές.
 πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου