5


Translate

5 Ιουν 2021

Η ευτυχία είναι ΣΤΙΓΜΕΣ. Και αυτές επιδιώκουμε να ζούμε.....

Είναι άσκοπο και σχεδόν ανώφελο να περιμένουμε την ευτυχία να μας χτυπήσει την πόρτα! 
Η ευτυχία πάει μόνο σε όσους την κυνηγάνε και την θέλουν πραγματικά. Δεν είναι λάθος που πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κάθε άνθρωπος
παίρνει αυτό που πραγματικά του αξίζει! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτά τα οποία μας χαρίζουν την ευτυχία και πιο συγκεκριμένα
τις στιγμές αυτές, διότι η ευτυχία δεν είναι μια κατάσταση που έχει διάρκεια, είναι πολύ μικρά και πρέπει να
τα κυνηγάμε συνεχώς!! 
Το πιο σημαντικό που χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι δεν είναι εφικτό να είμαστε συνέχεια χαρούμενοι και ευτυχισμένοι ούτε επίσης και συνέχεια λυπημένοι. Η ευτυχία είναι ΣΤΙΓΜΕΣ. Και αυτές επιδιώκουμε να ζούμε.
Παρακάτω βρίσκονται 12 συμβουλές οι οποίες δεν θα σας κάνουν ευτυχισμένο αλλά θα αυξήσουν και θα ενισχύσουν τα επίπεδα ευτυχίας που έχετε δημιουργήσει και θέσει εσείς οι ίδιοι για τον εαυτό σας!
Μάθε να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου : Πρέπει να εκτιμήσεις την κάθε στιγμή, νιώσε ευγνωμοσύνη για ότι έχεις. Η ευγνωμοσύνη σαν συναίσθημα μας βάζει σε μια κατάσταση πληρότητας, ηρεμίας και ολοκλήρωσης. Νιώθοντας ευγνωμοσύνη για ότι έχουμε στη ζωή μας εκπέμπουμε θετική ενέργεια και αυτό επιστρέφει σε μας με «τόκο»!!
Ανακάλυψε την αισιοδοξία : Νιώθοντας αισιοδοξία να είστε σίγουροι πως όλα θα πάνε καλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε κατάσταση παίρνει την τροπή που εμείς οι ίδιοι της δίνουμε. Ότι και όπως σκεφτόμαστε αυτό ακριβώς θα μας συμβεί!
Απέφυγε την κοινωνική σύγκριση: Ο κάθε άνθρωπος είναι μια συγκεκριμένη και πολύ ξεχωριστή οντότητα. Δεν χρειάζονται συγκρίσεις. Η μόνη σύγκριση που οφείλουμε να κάνουμε είναι η σύγκριση του νέου μας εαυτού με τον παλιό μας!!
Κάνε πράξεις που φανερώνουν καλοσύνη: Μη νομίζεις ότι οι καλές πράξεις θέλουν γενναιοδωρία η τρανταχτές κινήσεις. Μια καλή πράξη θα φτιάξει τη μέρα κάποιου και σίγουρα και τη δική σου!
Δημιούργησε βαθιές με γερά θεμέλια κοινωνικές σχέσεις: Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν αληθινές σχέσεις και φιλίες, αυτοί που μπορούν και μοιράζονται συναισθήματα και εμπειρίες.
Μάθε να συγχωρείς: Τα αρνητικά συναισθήματα μας στραγγίζουν από ενέργεια χαρά και ηρεμία. Από τη στιγμή που θα μάθουμε να συγχωρούμε απαλλασσόμαστε από το βάρος της εχθρότητας και εκπέμπουμε θετική ενέργεια.
Βρες τρόπο για την αντιμετώπιση δυσκολιών: Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τον τρόπο που δεχόμαστε τις άσχημες στιγμές και για τον τρόπο που προσπαθούμε να τις επιλύσουμε. Σημαντικό ρόλο παίζει η ηρεμία η σφαιρική άποψη της κατάστασης και η ψυχραιμία που έχουμε σαν χαρακτήρες.
Απολάμβανε τις χαρές της ζωής: Οι χαρές της ζωής είναι μικρά πράγματα που συνήθως δεν τους δίνουμε σημασία. Κάνε κάτι απλό..Ξύπνησε νωρίς για να δεις την ανατολή του ήλιου και πως η νύχτα γίνεται μέρα.
Αναζήτησε και επιδίωξε νέες εμπειρίες: Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την δύναμη και τη θέληση για αναζήτηση νέων εμπειριών. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πολύπλευροι σαν χαρακτήρες και έχουμε την ανάγκη να μαζέψουμε νέες εικόνες, νέα συναισθήματα που μας χαρίζουν ευτυχία και μας κάνουν πιο κατασταλαγμένους.
Υλοποίησε τους στόχους που έχεις θέσει στη ζωή σου: Θέτουμε στόχους αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές μας και αξιολογώντας τον εαυτό μας. Η πραγματοποίηση τους μας δίνει θάρρος και υπομονή για περισσότερες ευκαιρίες.
Καλλιέργησε την πνευματική σου υπόσταση: Οι χωρίς πνευματικοί υπόσταση άνθρωποι διογκώνονται από την έπαρση την αλαζονεία και την εσφαλμένη για τον εαυτό τους γνώμη..Όσο πιο πολύ αναζητάς την πνευματική καλλιέργεια τόσο πιο σοφός γίνεσαι.
Φρόντισε και αγάπα το σώμα σου: Η αγάπη και η φροντίδα για το σώμα μας πηγάζει από το μυαλό..όσο πιο κατασταλαγμένοι είμαστε σαν άνθρωποι τόσο πιο εύκολα αποδεχόμαστε τον εαυτό μας έτσι ακριβώς όπως είναι και κάνουμε μόνο θεμιτές σκέψεις και προσπάθειες για τη βελτίωση του δίχως να φτάνουμε στα άκρα.
 μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου