5


Translate

19 Ιουν 2019

Το προφίλ της Βικτόρια Πλζεν

Ιστορική ομάδα της Τσεχίας με λίγους τίτλους τους, οποίους κατέκτησε τα τελευταία χρόνια, η Βικτόρια Πλζεν θέλει να βρεθεί και πάλι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας το «εμπόδιο» του Ολυμπιακού, αν και φέτος αρχίζει την... περιπέτειά της νωρίς.

Πέρυσι, βέβαια, είχε μπει κατευθείαν στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης καθώς ήταν η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Τσεχία και έτσι πήρε το απευθείας εισιτήριο.
Φέτος, η Πλζεν, με έδρα στην ομώνυμη πόλη, περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από την Πράγα, θα πρέπει να αρχίσει νωρίς νωρίς την ευρωπαϊκή περιπέτειά της, καθώς κατετάγη δεύτερη, πίσω από τη Σλάβια Πράγας. Με αυτό ως δεδομένο, οι Τσέχοι έχουν αρχίσει ήδη εδώ και περίπου μια εβδομάδα την προετοιμασία τους εν όψει της νέας σεζόν.
Υπάρχουν, βέβαια, δύο πολύ σημαντικές απουσίες. Κι αυτό, διότι οι δύο πρώτοι σκόρερ στην ιστορία της αποσύρθηκαν πια από την ενεργό δράση για να αναλάβουν προπονητικούς ρόλους. Πρόκειται για τον 33χρονο Τσέχο μεσοεπιθετικό Ντανιέλ Κολάρ και τον 36χρονο Σλοβάκο επιθετικό Μάρεκ Μπάκος.
Ο πρώτος είναι ο αρχισκόρερ της Βικτόρια στη μεγάλη κατηγορία της Τσεχίας με 66 γκολ σε 229 αγώνες (τρίτος συνολικά σε συμμετοχές στην ιστορία της στο πρωτάθλημα) και ο δεύτερος σημείωσε 54 γκολ σε 177 παιχνίδια (πέμπτος σε συμμετοχές). Πρέπει να αναφερθεί, βέβαια, ότι την προηγούμενη σεζόν η παρουσία τους ήταν σημαντικά περιορισμένη καθώς είχαν τρεις και δέκα συμμετοχές αντίστοιχα.
Η προετοιμασία για τη νέα σεζόν άρχισε μετά από μόλις 14 ημέρες διακοπών για τους παίκτες, ενώ έχουν γίνει ήδη και πρώτες τρεις μεταγραφές: πρόκειται για τους Λούκας Κάλβατς, Άνταμ Χλούσεκ και Οντρέι Μίχαλικ. Επέστρεψε από δανεισμό ο τερματοφύλακας Γιάκουμπ Σίμαν.
Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της, επικράτησε εύκολα της Γίσκρα Ντοζμάλιτσε, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Τσεχίας με 5-2 με σκόρερ τους Πέρνικο, Μπογκέλ, Κρέμντσικ, Πετρζέλα και Καγιάμπα με πέναλτι.
Aπό το 2017 προπονητής της όμάδας είναι ο 55χρονος Πάβελ Βρμπα.
Η Βικτόρια Πλζεν κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα στην Τσεχία τη σεζόν 2010-11 και μέχρι σήμερα ακολούθησαν άλλα τέσσερα πρωταθλήματα τις περιόδους 2012-13, 2014-15, 2015-16 και 2017-18. Έχει πανηγυρίσει και μια φορά την κατάκτηση του Κυπέλλου, τη σεζόν 2009-10.
Πέρυσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ρόμα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είχε δύο νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες, τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από Μαδριλένους και «τζιαλορόσι» και συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ.
Την 1η αγωνιστική είχε αναδειχθεί ισόπαλη 2-2 της ΤΣΣΚΑ στο Πλζεν, κατόπιν ηττήθηκε με 5-0 από τη Ρόμα στο «Ολίμπικο», την 3η αγωνιστική πήγε στη Μαδρίτη όπου έχασε με 2-1 από τη Ρεάλ, στη συνέχεια υπέστη «βαριά» ήττα με 5-0 από τους Μαδριλένους εντός έδρας, νίκησε την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 2-1 και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων κατάφερε να επιβληθεί με 2-1 της Ρόμα στην έδρα της.
Στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ κληρώθηκε με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο πρώτος αγώνας έληξε 2-1, η ρεβάνς 3-0 υπέρ των Κροατών και έτσι οι Τσέχοι αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.
Έδρα της είναι το γήπεδο «Ντούσαν Αρένα» χωρητικότητας 11.700 θεατών. Εγκαινιάστηκε το 1955 και τότε χωρούσε 35.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 7.600 καθιστοί. Μετά τη δεκαετία του 2000 ανακασκευάστηκε, με το γκρέμισμα αρκετών από τις εξέδρες για λόγους ασφαλείας. Έχει φιλοξενήσει και επίσημα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της Τσεχίας.  
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου