5


Translate

16 Ιουν 2019

Ρεσιτάλ λαϊκισμού από τον Τσίπρα στην Τήλο: Από το «εμείς ή οι άλλοι» στο «όλοι μαζί»

«Περήφανος για την έξοδο από τα μνημόνια» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπας από την Τήλο σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού στην προσπάθειά του να πλασάρει το νέο του αφήγημα, ενόψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «δικαιούται» και μία επιπλέον θητεία.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια «διεξάγουμε εθνικές εκλογές, όπου οι πολιτικές δυνάμεις –απευθύνονται στον ελληνικό λαό». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όλα τα προηγούμενα χρόνια όλοι γνωρίζαμε ότι ανεξάρτητα από το τί πρότειναν οι πολιτικές δυνάμεις, αυτά τα οποία ενέκρινε ο λαός θα έπρεπε να τα εγκρίνουν και οι τεχνοκράτες. Η τρόικα. Οι δανειστές». «Δεν ήλθα εδώ να σας πω ότι όλα είναι τέλεια και ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Αλλά ήρθα εδώ να σας πω ότι γι αυτό αισθανόμαστε υπερήφανοι. Διότι το ιστορικό μας χρέος, τη βασική μας υπόσχεση ότι θα βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, την κάναμε πράξη», είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως εγκατέλειψε το αφήγημα των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών «με τους πολλούς ή με τις ελίτ» και στρέφεται τελικά… σε όλους.
«Αν θέλετε η αντιπαράθεση ανάμεσα στα δυο σχέδια έχει τους εξής τίτλους στο κάθε σχέδιο. Το δικό μας σχέδιο έχει τον τίτλο “θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την πορεία της εξόδου από την κρίση και το άλλο σχέδιο έχει τον τίτλο “ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει”, είπε ο κ. Τσίπρας, τάζοντας ελαφρύνσεις φορολογικών βαρών, κοινωνικά δικαιώματα και αύξηση των εισοδημάτων. Μάλιστα υποσχέθησε στο πλαίσιο των εξαγγελιών του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου  για τους μόνιμους κατοίκους των μικρών νησιών κάτω των χιλίων κατοίκων.
Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως η «γενική εξαγγελία» για μειώσεις φορολογίας δεν αφορά «στη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, αλλά στοχευμένες μειώσεις που θα αφορούν κυρίως εκείνους οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν πολλά λεφτά, για να βγάλουν ακόμη περισσότερα».
Καταλόγισε επίσης στη Νέα Δημοκρατία ότι προτίθεται να περικόψει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Κατά τον πρωθυπουργό αυτό το σχέδιο της αντιπολίτευσης με τίτλο «ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει», «είναι ένα σχέδιο που θα οδηγήσει ταυτόχρονα και σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό». «Είναι ένας δρόμος που ενέχει τον κίνδυνο να μας οδηγήσει ξανά στα σκληρά χέρια των πιστωτών, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να μας ξαναγυρίσει στα χρόνια τα σκληρά της λιτότητας, στα χρόνια των μνημονίων που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε», είπε.
Αισθάνομαι ότι τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να πορευθούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια αποδεικνύοντας ποια είναι η δική μας δυνατότητα, το δικό μας πρόγραμμα, η δική μας πολιτική. Τώρα λοιπόν δικαιούμαστε να έχουμε και μια πρώτη φορά με το δικό μας πρόγραμμα και το δικό μας σχέδιο, με σχέδιο για την κοινωνική πλειοψηφία», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.
πηγη in.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου