r

Translate

15 Ιουν 2019

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τη «μεγάλη μάχη» της Β.Συρίας: Ενισχύουν τους Κούρδους με όπλα & πυρομαχικά – Τρόμος στην Άγκυρα από τη δύναμη του YPG (Βιντεο)

Ερωτηματικά ως προς τις εξελίξεις στη Συρία και τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις προκαλεί η μαζική μεταφορά οπλισμού και πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας από τον αμερικανικό στρατό. 
Με τη μάχη κατά του ISIS να βρίσκεται στο τέλος της και τους τρομοκράτες να έχουν ηττηθεί, οι μάχες που μαίνονται στη Συρία είναι αυτές των Κούρδων μαχητών κατά των Τούρκων
στην Αφρίν και των φιλοτουρκων εξτρεμιστών στην υπόλοιπη Βόρεια Συρία.
Στα πλαίσια των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, οι ΗΠΑ πιθανώς ενισχύουν τους Κούρδους δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα στις δυνάμεις του «Σουλτάνου» που δρουν στη Συρία, καθώς είναι γνωστό πως οι ΗΠΑ επιθυμούν για δικά τους συμφέροντα τη δημιουργία του εκολλαπτόμενου κουρδικού κράτους.
Κούρδοι-Τούρκοι θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές της επόμενης μεγάλης μάχης σε συριακό έδαφος, με την Ουάσινγκτον να έχει αναλάβει ρόλο «σκηνοθέτη» ετοιμάζοντας να χειραγωγήσει καταστάσεις και ανθρώπου σύμφωνα με το συμφέρον και το κέρδος της.
Οι ΗΠΑ έστειλαν στις Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις (DSG) που συμπεριλαμβάνουν και το YPG, 200 TIR με βαρύ οπλισμό και θωρακισμένα οχήματα Αρμόδιος του DSG που ήθελε να τηρήσει την ανωνυμία του, μίλησε σχετικά με το θέμα, αναφέροντας τα εξής:

«Οι ΗΠΑ μας έστειλαν βαριά όπλα, θωρακισμένα οχήματα και οχήματα πικαπ. Επίσης μας στάλθηκαν μπλοκ από μπετόν που θα χρησιμοποιηθούν στο χτίσιμο νέων στρατιωτικών βάσεων. Οι ΗΠΑ θα στήσουν νέες βάσεις σε Ντέιρ ερ Ζορ και Χασέκε. Η μεταφορά έγινε από την συνοριακή πύλη Σεμάλκα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Περιφερειακής Κυβέρνησης Κουρδιστάν του Ιράκ. Από εκεί τα φορτηγά TIR έφτασαν στα κεντρικά των DSG στο Κομπάνι.Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να μας βοηθούνε».
Ο πρόεδρος Trump στο παρελθόν πολλές φορές έχει κηρύξει την «νίκη κατά της ISIS» και είχε δηλώσει πως αμέσως θα απέσυρε τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη Συρία. Οι ΗΠΑ δικαιολογούσαν τη βοήθεια που παρείχαν προς το YPG και στις υπόλοιπες οργανώσεις, μιλώντας για “αγώνα ενάντια στην ISIS”. Παρά την αποβολή όμως από την περιοχή της οργάνωσης ISIS, οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυρομαχικά προς το YPG προκαλώντας ερωτηματικά.
Από την άλλη ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της επικαιρότητας στις συζητήσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης, ήταν και τα όπλα τα οποία έχουν δοθεί προς τις DSG. Η Τουρκία εκτιμά ότι αυτά τα όπλα αποτελούν ένα στοιχείο απειλής καθώς ανησυχεί πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της. Από την άλλη οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν βοήθεια αποτελούμενη από βαριά όπλα και οχήματα προς τον σχηματισμό που περιλαμβάνει και το YPG.
Η Τουρκία αντιμετωπίζει το YPG ως προέκταση του PΚΚ στην Συρία και για αυτό ζητά να θεωρούνται “τρομοκρατική οργάνωση”και οι DSG. Αλλά οι δυτικές χώρες με πρώτες τις ΗΠΑ, δεν δέχονται αυτή τη θέση της Άγκυρας. Η Άγκυρα επίσης αντιδρά με σκληρό τρόπο ενάντια στη μεταφορά όπλων προς το YPG.
Δείτε βίντεο από τις τελευταίες συγκρούσεις:
.
πηγη  pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου