5


Translate

14 Ιουλ 2020

Η 17χρονη Laura Johnson, που επέστρεψε από τους νεκρούς…

Στα δάση του Μισισιπή, υπήρχε ένα ασήμαντο χωριουδάκι, που αδιαφορούσαν για την ύπαρξή του έως και οι χάρτες της εποχής. Το αμερικανικό αυτό χωριό του Νότου ονομαζόταν Tibbs και απείχε περίπου δέκα μίλια από την κοντινότερη πόλη, το Water Valley.
Κανείς δεν είχε λόγο να το αναζητήσει ή να το επισκεφτεί, μέχρι που
τον Οκτώβριο του 1932 μεταβλήθηκε ξαφνικά σε πόλο έλξης για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι κατέφταναν σε εκείνη τη γωνιά του Νότου, προκειμένου να θεραπευθούν από διάφορες ασθένειες, για τις οποίες η Επιστήμη δεν είχε μπορέσει να κάνει το παραμικρό. Κατέφταναν, επίσης, και πολλοί περίεργοι, αλλά και όσοι επιθυμούσαν να διασκεδάσουν και να περιγελάσουν την κατάσταση. Πήγαιναν, ακόμη, και όσοι γύρευαν να βρουν κάποια λογική ή επιστημονική εξήγηση στο παράξενο φαινόμενο, το οποίο διαδραματιζόταν στο χωριό αυτό.
Εν τούτοις, όλοι, πιστοί και άπιστοι, έσπευδαν εκεί για να δουν τη 17χρονη Laura Johnson, η οποία, αφού επί πέντε ώρες ήταν ξαπλωμένη στο φέρετρο νεκρή, έπειτα από πολύμηνη ασθένεια, σηκώθηκε ξαφνικά και φώναξε:
-Γύρισα από τους Ουρανούς!
Τον Μάρτιο του 1931, η νεαρή κοπέλα είχε εγχειριστεί σ’ ένα νοσοκομείο του Memphis. Μετά από νοσηλεία αρκετών εβδομάδων, πήρε εξιτήριο. Τόσο, όμως, πριν την εγχείρηση, όσο και μετά από αυτήν, η Laura προσβαλλόταν από νευρικές κρίσεις. Κάποια στιγμή, καταλήφθηκε από μια τόσο οξεία κρίση, ώστε η μητέρα της κάλεσε επειγόντως τον ιατρό Oliver.
Στις 8 Αυγούστου, η νεαρή ήταν κλινήρης και χωρίς τις αισθήσεις της. Έτσι, ο θεράπων ιατρός της κάλεσε σε ενίσχυσή του έναν άλλο ιατρό, τον Herbert Far και συγκρότησαν συμβούλιο, δίχως, όμως, να καταλήξουν σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.


Η 17χρονη Laura Johnson, που επέστρεψε από τους νεκρούς
Η 17χρονη Laura Johnson, που επέστρεψε από τους νεκρούς

Την πρώτη αυτή κρίση διαδέχτηκαν και πολλές άλλες, κατά τη διάρκεια των οποίων η Laura Johnson δάγκωνε τόσο δυνατά τη γλώσσα της, ώστε την είχε μετατρέψει σε μια άμορφη σάρκα, μια πελώρια ανοιχτή πληγή. Οι ιατροί της δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν πια να κάνουν τίποτε άλλο για εκείνη.
Εδώ σταμάτησε ο ρόλος των ιατρών και ξεκίνησε η επέμβαση της μητέρας της, Josephine. Στις 5 το πρωί της 16ης Αυγούστου, σύμφωνα με τα λεγόμενα της καταρρακωμένης μητέρας, η 17χρονη κοπέλα έπαψε να αναπνέει, η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά και κάθε ίχνος ζωής εξαφανίστηκε. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν και από άλλα μέλη της οικογένειας, αλλά και από γείτονες, οι οποίοι βοήθησαν τη χαροκαμένη μάνα να σαβανώσει το παιδί της και να ετοιμάσει το φέρετρο, όπου τοποθετήθηκε το πτώμα.
Το άκαμπτο κορμί της Laura παρέμεινε για πέντε ώρες στο φέρετρο, όταν συνέβη το «θαύμα», πάντοτε κατά τη μαρτυρία των ίδιων ανθρώπων. Συγγενείς και φίλοι ήταν συγκεντρωμένοι στο μοναδικό δωμάτιο, όπου η μητέρα, δυο φορές χήρα, έμενε με τις δύο κόρες και τον γιο της. Αίφνης και χωρίς να υπάρξει κανένα σημάδι προειδοποίησης, η κοπέλα άνοιξε τα μάτια της, ανασηκώθηκε και κάθισε στο φέρετρό της. Κατόπιν, κατέβηκε εντελώς από αυτό και είπε:
-Επέστρεψα από τους Ουρανούς. Είδα τον Θεό και τους Αγγέλους Του. Τα πάντα έλαμπαν και ήταν εκθαμβωτικά! Ο Θεός συνομίλησε μαζί μου. Μου είπε ότι θα με στείλει πίσω στη Γη, για να βοηθήσω τους ανθρώπους.
Οι κατάπληκτοι γείτονες κάλεσαν αμέσως τον ιατρό Oliver και τον Πάστορα της Εκκλησίας των Μεθοδιστών, στην οποία ανήκαν. Η Laura επανέλαβε και σ’ αυτούς την ιστορία της και πρόσθεσε πως η ξαδέλφη της, η οποία είχε πεθάνει πριν από καιρό, είχε έρθει και την είχε πάρει μαζί της στους Ουρανούς.
-Μίλησα με τους Αγγέλους και με τον Θεό. Εκείνος μου είπε να πάω στο Water Valley και να βοηθήσω δύο άλλες ξαδέρφες μου, που μένουν εκεί. Έχω πια αποκτήσει τη δύναμη να θεραπεύω και να διδάσκω τον Λόγο του Θεού. Εγώ, προσωπικά, δεν έχω τη δύναμη αυτή, αλλά την παίρνω από τον Θεό μέσω της προσευχής.
Ο ιατρός Oliver παρατήρησε ότι η γλώσσα της νεαρής κοπέλας, η οποία είχε κομματιαστεί κατά τη διάρκεια των νευρικών κρίσεων, είχε ολότελα θεραπευθεί και η ασθένειά της είχε παρέλθει. Το πιο περίεργο, όμως, ήταν ότι η Laura στεκόταν και περπατούσε διαρκώς στις άκρες των δαχτύλων των ποδιών της, ενώ τα χέρια της ήταν μονίμως ανυψωμένα. Ούτε η ίδια δεν μπορούσε να εξηγήσει το γιατί.


Η περίεργη στάση του σώματος της Laura Johnson μετά το περιστατικό
Η περίεργη στάση του σώματος της Laura Johnson μετά το περιστατικό

Τότε, ο ιατρός της ζήτησε να κατεβάσει τα χέρια και να πατήσει στις φτέρνες της. Το έκανε πράγματι, αλλά από εκείνη τη στιγμή αδυνατούσε και να κινηθεί και να μιλήσει.
Άλλοι ιατροί που κλήθηκαν να την εξετάσουν, διαπίστωσαν ότι, όταν δεν είχε τα χέρια της ανυψωμένα, βρισκόταν σε κατάσταση παραλυσίας.
Το φαινόμενο αυτό, εν τούτοις, αφού μελετήθηκε σχολαστικά από διακεκριμένους επιστήμονες, βρέθηκε να έχει τη μερική εξήγησή του. Στα ιατρικά χρονικά είναι συνήθεις οι περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι «αποθνήσκουν» και κατόπιν, επανέρχονται στη ζωή.
Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί η μητέρα του Robert E. Lee, ενός από τους αρχηγούς του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η μητέρα του, η Anne Hill Carter Lee, αναστήθηκε λίγες ώρες μετά τον ενταφιασμό της.


Ο Robert E. Lee (19/01/1807 - 12/10/1870) και η μητέρα του, Anne Hill Carter Lee (26/03/1773 - 26/06/1829)
Ο Robert E. Lee (19/01/1807 – 12/10/1870) και η μητέρα του, Anne Hill Carter Lee (26/03/1773 – 26/06/1829)

Η Επιστήμη ονομάζει αυτό το σπάνιο φαινόμενο «νεκροφάνεια». Το άτομο, το οποίο προσβάλλεται από αυτό, πεθαίνει φαινομενικά, ενώ όλα τα σημεία ζωής του εξαφανίζονται για λίγες ώρες ή ακόμα και για λίγες ημέρες. Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τους ιατρούς, η λειτουργία της καρδιάς δεν έχει σταματήσει, αλλά έχει επιβραδυνθεί τόσο πολύ, ώστε δεν ακούγεται.
Ο Emanuel Swedenborg, διάσημος Σουηδός φυσικομαθηματικός και φιλόσοφος του 18ου αιώνα, είχε δηλώσει ότι είχε δει τον Θεό, τον Ουρανό και την Κόλαση και έπειτα, επέστρεψε στη ζωή. Με τη διδασκαλία του ίδρυσε δική του Εκκλησία, την Εκκλησία της Νέας Ιερουσαλήμ, η οποία απαριθμούσε πολλά μέλη, κυρίως στην Αμερική.


Emanuel Swedenborg (29/01/1688 - 29/03/1772)
Emanuel Swedenborg (29/01/1688 – 29/03/1772)

Η 17χρονη Laura Johnson ήταν νευρωτική και εξαιρετικά θρησκόληπτη. Δεν αποκλειόταν, λοιπόν, να είχε ονειρευθεί κατά τη διάρκεια της νεκροφάνειά της ότι είχε πάει στον Ουρανό και ότι είχε συνομιλήσει με τον ίδιο τον Θεό.
Αυτή θα μπορούσε να είναι μια λογική ερμηνεία των γεγονότων, με τη διαφορά ότι δεν εξηγούσε τα πάντα. Λόγου χάρη, δεν εξηγούσε την ολική αποθεραπεία της ασθένειάς της, αλλά ούτε και την ολοκληρωτική ίαση της κομματιασμένης γλώσσας της.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 21/10/1932…


Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 21/10/1932
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε 
στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», 
στις 21/10/1932
πηγη strangepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου