5


Translate

22 Ιουλ 2019

Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το 3ο μνημόνιο και εμφάνισε ως επιτυχία την ολοκλήρωσή του

Τσίπρας: Αντιπολίτευση με «όχημα» τις …μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που φέρουν την υπογραφή του  
Με φόντο τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές που φέρουν την υπογραφή του, τις αναφορές για «ισοδύναμα μέτρα» ώστε να μην διαταραχθεί
η δημοσιονομική πειθαρχία και προβάλλοντας την προσήλωση του στα ευρωατλαντικά κέντρα, εγκαινίασε την αντιπολιτευτική στρατηγική του ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.
Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το 3ο μνημόνιο και εμφάνισε ως επιτυχία την ολοκλήρωσή του, με την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και τις υπογραφές του στα μεταμνημονιακά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 που αποτελούν την «εγγύηση» διατήρησης σε καθεστώς ανέχειας τον εργαζόμενο λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ξεκαθάρισε ότι θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις με τους εκπρόσωπους των δανειστών. 
Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει αντιπολίτευση «πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες» και τόνισε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όποια σοβαρή προσπάθεια κάνετε για διεκδικήσεις προς όφελος του ελληνικού λαού, θα τις στηρίξουμε στο εξωτερικό, δεν θα σας χαριστούμε στο εσωτερικό, μέσα στη Βουλή και εκτός Βουλής, θα αντιπαρατεθούμε στην ουσία, όχι στην επικοινωνία». Ουσιαστικά ο Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει απόλυτα το καθεστώς της μεταμνημονιακής εποπτείας και την πολιτική των δήθεν …διεκδικήσεων για παροχές «ψίχουλα» στο λαό, ο οποίος θα συνεχίσει να πληρώνει – και με την συγκατάθεση του ΣΥΡΙΖΑ – τα «ματωμένα» πλεονάσματα και την αποπληρωμή του χρέους που υπέγραψε ο ίδιος.  
Την ίδια στιγμή βέβαια δεν δίστασε να «πουλήσει» κάλπικη αντιπολίτευση. Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραπέμπει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε ένα αβέβαιο μέλλον, όπως είπε, διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τι σας λείπει τώρα και θα το αποκτήσετε το 2021; Λαϊκή εντολή έχετε. Δημοσιονομική σταθερότητα έχετε. Φροντίσαμε εμείς. Χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού έχετε. Και για αυτό εμείς. Στήριξη από την αντιπολίτευση έχετε. Σας το λέμε ανοιχτά. Γιατί δε προσπαθείτε; Γιατί σηκώνετε λευκή πετσέτα από τη πρώτη μέρα;», διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «Όταν προεκλέχτηκα εγώ, από όλα τα παραπάνω, είχα μόνο το πρώτο. Τη λαϊκή εντολή. Ούτε σταθερότητα, ούτε ρευστότητα, ούτε στήριξη. Είχε φροντίσει ο κύριος Σαμαράς για αυτό. Εσείς τα έχετε όλα. Γιατί δεν διεκδικείτε;». Φυσικά ο ίδιος από τη προηγούμενη θέση του πρωθυπουργού είχε φροντίσει να τα προσυπογράψει και να τα αποδεχτεί πλήρως παραπέμποντας τις …διαπραγματεύσεις για τη δήθεν «μείωση» τους στις «Ελληνικές καλένδες». 
Προασπίστηκε  την πολιτική του και ανέφερε ότι παραδίδει τη χώρα στη ΝΔ με σταθερότητα και καλύτερη δημοσιονομική κατάσταση εννοώντας το μαξιλάρι ρευστότητας των 37 δισ. ευρώ. Εγκάλεσε τον Μητσοτάκη για «ένοχη σιωπή». Διότι δεν είπε «κουβέντα για το ασφαλιστικό». Για τα επιδόματα, «δεν μας είπατε εάν θα τα διατηρήσετε». «Δεν είπατε κουβέντα αν θα διατηρήσετε το δώρο Πάσχα που δώσαμε ως μόνιμη παροχή 13ης σύνταξης. Δεν είπατε κουβέντα για το αφορολόγητο που ζητούν οι δανειστές. Για την εισφορά αλληλεγγύης που εμείς θα είπαμε πως θα καταργήσουμε ως 20.000 ευρώ και θα μειώσουμε δραστικά για εισοδήματα πάνω από αυτά. Και τέλος η προκαταβολή φόρου, που από το 2020 θα πάει από το 100% στο 50%». 
Τις δικές του υποσχέσεις διαχείρισης της φτώχειας τις έβαλε στης «ζυγαριά» με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για φοροελαφρύνσεις και παροχές για να αναφέρει ότι «για να υλοποιηθούν για το 2020 θα πρέπει να εξοικονομηθεί 1% του ΑΕΠ κοντά στα 2 δις ευρώ». Και διερωτήθηκε: «Ποια είναι τα ισοδύναμα μέτρα που θα λάβετε για να προχωρήσετε στις εξαγγελίες σας»; Στήριξε δηλαδή τη λογική των δανειστών και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων περί παροχών αφού πρώτα θα έχει εξασφαλιστεί η αφαίμαξη του λαού. Μια πρακτική που εφάρμοσε από τη θέση του πρωθυπουργού και ο ίδιος παίρνοντας «10 και δίνοντας 1» στα φτωχά λαϊκά στρώματα. 
Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αναρωτήθηκε «αν τώρα είναι καλή η συμφωνία των Πρεσπών;», όπως έχουν δηλώσει ήδη υπουργοί της ΝΔ, και εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την επαναφορά – όπως είπε – της ΝΔ στην εθνική γραμμή, εννοώντας τη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή που από κοινού προωθούν οι εταίροι του νέου «δικομματισμού» παρά τις …φραστικές παλινωδίες του που στόχο έχουν την εξαπάτηση του Ελληνικού λαού. 
Για τη ΔΕΗ ανέφερε ότι η ΝΔ ακολουθεί «μια παλιά συνταγή διαμόρφωσης ενός κλίματος απαξίωσης και μετά ξεπούλημα» και κάλεσε την κυβέρνηση να «μην διανοηθείτε να υλοποιήσει το σχέδιο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας»!!! Ναι! Ο Τσίπρας κάλεσε τον Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στο ξεπούλημα που ετοιμάζει, ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και ξεκίνησε την πώληση λιγνιτών μονάδων και προχώρησε παραπέρα την απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας προς όφελος των ιδιωτών.  
πηγη imerodromos.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου