5


Translate

14 Ιουλ 2019

Όλα όσα μας έμαθε ο Αλέκσης στα τελευταία 5 χρόνια

Ο Αλέκσης φεύγει αλλά τα πολύτιμα μαθήματα που μας έδωσε θα μας συντροφεύουν για πάντα. Προφανώς τα έδωσε εν αγνοία του αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει για όλους εμάς που ωφεληθήκαμε από αυτά. Για όλους εμάς που είτε μάθαμε, είτε επιβεβαιώσαμε ότι

- Το μόνο προσόν που χρειάζεται για να γίνεις πρωθυπουργός είναι να είσαι αδίστακτος και να μη φοβάσαι να οδηγήσεις εκατομμύρια ανθρώπους στον γκρεμό, αν αυτό εξυπηρετεί τον πόθο σου για εξουσία. Η μόρφωση, η καλλιέργεια, η αντίληψη των συσχετισμών στην Ευρώπη και τον κόσμο, οι ξένες γλώσσες, οι βασικές γνώσεις γεωγραφίας, οι γνώσεις γενικότερα, η σοβαρότητα, η συνέπεια, η αποδοχή της ευθύνης, η ειλικρίνεια, η εργατικότητα, η αποτελεσματικότητα και όλα αυτά που θεωρούμε προτερήματα για την επιτυχία, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου απαραίτητα και η έλλειψή τους δεν επηρεάζει την πολιτική ανέλιξη.

- Δεν χρειάζεται να είσαι δημοκράτης για να κυβερνήσεις μια δημοκρατία.

- Οι πισώπλατες μαχαιριές σε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό σου είναι απολύτως απαραίτητες και καλό είναι να δίνονται σε κάθε ευκαιρία. Αρκεί φυσικά να διασφαλίζουν την παραμονή στην εξουσία, είτε αυτή είναι κρατική είτε κομματική.

- Eίναι προτιμότερο να συνεργάζεσαι με ψεκασμένους (αριστερούς ή δεξιούς, δεν έχει σημασία) που εύκολα μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις ως σαβούρα και να τους πετάξεις, παρά με ανθρώπους που θα είναι δύσκολο να τους διαψεύσεις. 

- Κανείς δεν έχασε σπέρνοντας μίσος και διχασμό. Κανείς δεν ζημιώθηκε δημιουργώντας εχθρούς και ενόχους. Όσο πιο αθώοι τόσο το καλύτερο. Γιατί η καταδίκη του αθώου τους φοβίζει όλους και τους αναγκάζει να κάθονται όσο πιο ήσυχα γίνεται.

- Έχεις περισσότερα να κερδίσεις αφήνοντας ανεξέλεγκτη την παραβατικότητα, παρά να χάσεις. Οι παραβατικοί είναι καλύτεροι και πιο δυναμικοί σύμμαχοι από αυτούς που ακολουθούν τους κανόνες, που όσο να 'ναι είναι κάπως φλώροι.

- Η αριστερά είναι τόσο χειρότερη από τη δεξιά που χρειάστηκε μόλις 4,5 χρόνια για να μας κάνει να μην μπορούμε να ξεχάσουμε τι σημαίνει. 

- Τα οικονομικά είναι απολύτως απαραίτητο να ενταχθούν στη σχολική ύλη ως καθημερινό μάθημα που θα ξεκινά από το δημοτικό. Νομίζω πως πια οι περισσότερο έχουμε καταλάβει το κόστος του να μην ξέρουμε πώς ακριβώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας.

- Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ψηφίζει με κριτήρια ψυχολογικά. Προτιμούν να διαλέξουν για πρωθυπουργό έναν ανίκανο που τον αισθάνονται οικείο, παρά έναν ικανό που τους είναι ξένος.

- Το ψέμα μπορεί να έχει κοντά ποδάρια, αλλά είναι ποδάρια γερά και μπορούν να σε σηκώνουν για καιρό.

- Μπορεί να είναι αδύνατον να τους κοροιδεύεις όλους για πάντα, αλλά δεν χρειάζεται. Το να κοροϊδεύεις για πάντα ένα μεγάλο ποσοστό είναι εφικτό και αρκετό για να σου δώσει δύναμη.

- Η Εκκλησία και το δημοσιογραφικό κατεστημένο είναι η μόνες αμετακίνητες και υπερκομματικές εξουσίες στη χώρα.

- Εξουσία είναι η δύναμη που μπορεί να δώσει στην πραγματικότητα το σχήμα που θέλει.

- Η φράση «εγώ είμαι αριστερός» ακόμα παρέχει ασυλία, αλλά όχι όπως παλιά. Σύντομα μάλιστα θα παραχωρήσει τη θέση της στη φράση «εγώ είμαι φιλελεύθερος» η οποία θα γίνει το νέο ελευθέρας στην μπούρδα. Ήδη άνθρωποι ξεκινούν την επιχειρηματολογία τους λέγοντας πως είναι φιλελεύθεροι, ακόμα κι όταν μιλάνε για μπάλα. 

- Η ευαισθησία απέναντι στην τρομοκρατία και τους δολοφόνους είναι κάτι που συναντάται κυρίως σε συγγενείς θυμάτων και σίγουρα δεν αρμόζει σε έναν πρωθυπουργό.

- Η θάλασσα δεν έχει σύνορα.

-Οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι πάνω από τους αριθμούς μόνο για όσους δεν καταλαβαίνουν τι λένε οι αριθμοί ή για όσους θέλουν να κοροϊδέψουν τους ανθρώπους. Και μπράβο τους.
πηγη gianniotis
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου