5


Translate

4 Ιουλ 2021

BINTEO & ΦΩΤΟ: Υπόκλιση και αποθέωση για τους θρύλους του 2004

Στην αναβίωση του θρυλικού τελικού του 2004 δεκαπέντε χρόνια μετά οι Legends 2004 επικράτησαν με 2-1 της Πορτογαλίας με σκόρερ τους Κατσουράνη, Χαριστέα σε ένα ματς όπου φυσικά το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Αυτό που ξεχώρισε ήταν η παρουσία 10.000 και πλέον φιλάθλων στο γήπεδο της Ριζούπολης
και η αποθέωση των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων καθώς και τα χρήματα που μαζεύτηκαν, αφού το φιλικό είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Στην άκρη των δύο πάγκων βρέθηκαν φυσικά για την εθνική μας ο Ότο Ρεχάγκελ και για τους Πορτογάλους ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος διετέλεσε επίσης με μεγάλη επιτυχία ομοσπονδιακός μας προπονητής
Στη διάρκεια του αγώνα η Ελλάδα ήταν καλύτερη, είχε περισσότερες ευκαιρίες και πήρε πιο άνετα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 τη νίκη καθώς έχασε και πέναλτι με τον Τσιάρτα.
Το 1-0 για τους Legends 2004 πέτυχε ο Κώστας Κατσουράνης στο 17' με διπλή προσπάθεια. Ο Σεϊταρίδης έκανε τη σέντρα ο βετεράνος διεθνής μέσος πήρε την κεφαλιά, με τον Βίτορ Μπαία να διώχνει εντυπωσιακά και τον "Κατσούρ" από κοντά με δεύτερη προσπάθεια να ανοίγει το σκορ.
Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ελλάδα πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Χαριστέα. Ο Τσιάρτας που είχε περάσει στην αναμέτρηση έκανε το σουτ με το αριστερό, με τον Πάουλο Σάντος να χάνει την μπάλα και από κοντά ο Χαριστέας με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 53' ήρθε η μείωση του σκορ για τους Πορτογάλους με τον Πόστιγκα ο οποίος απέφυγε τον Καψή και με πανέμορφο σουτ νίκησε τον Χαλκιά.
Στο επόμενο λεπτό ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι στο σπρώξιμο του Μιγκέλ στον Χαριστέα με τον Τσιάρτα να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του αλλά ο Πάουλο Σάντος με επέμβαση στην αριστερή του γωνία κράτησε το 2-1.
Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν μαζί τον γύρο του θριάμβου και την εξέδρα να τους αποθεώνει με "Όλε, Όλε".
LEGENDS 2004 (ΡΕΧΑΓΚΕΛ - ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας, Φύσσας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας.
Έπαιξαν και οι: Χαλκιάς, Κατεργιανάκης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Γεωργιάδης, Τσιάρτας, Γκούμας, Παπαδόπουλος, Βρύζας,Καφές ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Νικολαίδης, Λάκης.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ΣΑΝΤΟΣ): Μπαΐα, Καρβάλιο, Πετίτ, Παουλέτα, Μιγκέλ, Βαλέντε, Μέντες, Μανίς, Ντέκο, Ποστίγκα, Αντράντε.Αγωνίστηκαν και οι: Μποσίνγκουα, Μέιρα, Ρότσα, Φερέιρα, Ρομέου, Φρεσό, Σάντος.


.
πηγη filathlos.gr
 5 Ιουλ 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου