5


Translate

23 Ιουλ 2019

Δεν άρεσε, αλλά κρατάει την τύχη στα χέρια του - "Καθαρίζει" την πρόκριση στον Πειραιά ο Ολυμπιακός

Αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) με την Πλζεν στην Τσεχία οι Πειραιώτες.  
Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του και δεν κατάφερε να σκοράρει, όμως κράτησε απαραβίαστη την εστία του, έφυγε με το 0-0 από την Τσεχία κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν και θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στην έδρα του, στη ρεβάνς της 30ής Ιουλίου.

Οι Σα, Σεμέδο και Μπουχαλάκης ήταν οι κορυφαίοι των Πειραιωτών, οι οποίοι εμφάνισαν μεγάλα προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Οι Τσέχοι είχαν δοκάρι, ενώ οι Ερυθρόλευκοι παραλίγο να "κλέψουν" τη νίκη σε μεγάλη ευκαιρία του Μπουχαλάκη στο 76'.
Το ματς
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με χαμηλό ρυθμό και χωρίς μεγάλες ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε την μπάλα με υπομονή στο κέντρο, ωστόσο του έλειπε η φαντασία στο αντίπαλο μισό, με αποτέλεσμα να μην βρίσκει διαδρόμους προς την περιοχή της Πλζεν. Για την ακρίβεια, οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν σε μόλις μια περίπτωση να απειλήσουν με αξιώσεις, όταν οι Γκερέρο, Ποντένσε και Βαλμπουενά συνδυάστηκαν άψογα στο 17’, όμως το κοντινό πλασέ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Γενικά οι Πειραιώτες προβλημάτισαν με την απόδοσή τους στο πρώτο μέρος, ενώ στα αρνητικά συγκαταλέγεται ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου, που έδωσε τη θέση του στο Ουσεϊνού Μπα στο 22’.
Από την πλευρά της, η Πλζεν ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους και δημιούργησε ορισμένες απειλητικές καταστάσεις, Οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν το ρήγμα στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού και «χτύπησαν» από εκεί, με τον Ελαμπντελαουί να έχει πολλά προβλήματα. Με μπασίματα από την αριστερή πλευρά προήλθαν το σουτ του Κάλβαχ που έφυγε άουτ (15’) και ακόμα ένα του Καγιάμπα που μπλόκαρε ο Σα (18’).
Στο 38’ ο Κόπιτς ταλαιπώρησε τον Ελαμπντελαουί, βρήκε με φανταστική πάσα τον Τσερμάκ και αυτός υποχρέωσε τον Σα σε μεγάλη απόκρουση σε σουτ πλασέ μέσα από την περιοχή. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ στάθηκε τυχερός στο 44’, όταν ο Γκιλιέρμε με στραβοκλωτσιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα πάνω στον Πέρνιτσα, για να καταλήξει εν συνεχεία στο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν άλλαξε μορφή σε σχέση με τα τελευταία λεπτά του πρώτου. Η Πλζεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο Ολυμπιακός έμοιαζε εντελώς ασύνδετος με τεράστια προβλήματα στη δημιουργία και πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου.
Η αδυναμία των Πειραιωτών να κρατήσουν την μπάλα έδωσε τη δυνατότητα στους Τσέχους να επιτίθενται κατά κύματα. Η Πλζεν μπήκε με διάθεση να πιέσει στο δεύτερο μέρος και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι διέθεταν τον Ρούμπεν Σεμέδο, που έκανε καταπληκτική εμφάνιση με πολλές σωτήριες επεμβάσεις στα μετόπισθεν. Ουσιαστικά η μοναδική μεγάλη φάση των Τσέχων καταγράφηκε στο 50’ με τον Σα να κάνει άστοχη έξοδο και τον Καγιάμπα να σουτάρει άουτ από πλάγια θέση.
Οι Ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν ξανά το παιχνίδι μετά το 60’ και ανέβασαν την απόδοσή τους, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο γκολ. Στο 75’ οι αμυντικοί της Πλζεν έβαλαν την κόντρα σε κοντινό βολέ του Καμαρά με κατεύθυνση προς την εστία, ενώ στο 76’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ο Μασούρας τροφοδότησε τον Μπουχαλάκη στην αντεπίθεση, αυτός πλάσαρε σημαδεύοντας την απέναντι γωνία και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ρούμπεν Σεμέδο έμοιαζε να βρίσκεται παντού στην άμυνα και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από πολλές επικίνδυνες καταστάσεις.
ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλο και Τσιμίκα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα θα έπαιξαν ως δίδυμο οι Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης, στην κορυφή της επίθεσης ο Γκερέρο και πίσω του οι Βαλμπουενά, Ποντένσε και Γιώργος Μασούρας.
Στο 57’ ο Μαρτίνς άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-3-3, αφαιρώντας τον Βαλμπουενά και περνώντας στη θέση του τον Καμαρά, ενώ στο 81’ έριξε στα βαθιά το νεαρό Ραντζέλοβιτς αντί του Μασούρα, που δεν φάνηκε.
Τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) εφάρμοσε και ο Πάβελ Βρμπα για τη Βικτόρια Πλζεν. Τερματοφύλακας ο Χρούσκα, δίδυμο στόπερ οι Πέρνιτσα και Μπράμπετς, δεξί μπακ ο Χάβελ και αριστερό ο Χλούσεκ. Στο κέντρο κινήθηκαν οι Χροσόφκσι και Κάλβαχ, μπροστά τους οι Τσερμάκ, Καγιάμπα, Κόπιτς και σέντερ φορ ο Κρμέντσικ.
Η ΦΑΣΗ: Η μεγάλη ευκαιρία του Μπουχαλάκη στο 76’. Εάν η μπάλα έκανε το χατήρι στον Έλληνα διεθνή, αυτομάτως θα άλλαζαν οι ισορροπίες ενόψει της ρεβάνς και ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση.
ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ιταλού ρέφερι, Μάρκο Γκουίντα, που πέρασε απαρατήρητος.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Βικτόρια Πλζεν (4-2-3-1): Χρούσκα, Χάβελ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς (72’ Χέιντα), Χλούσεκ, Κάλβαχ, Χροσόφσκι, Καγιάμπα, Τσέρμακ (84’ Μίχαλικ), Κόπιτς, Κρμέντσικ (69’ Τσόρι).
Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22’ Μπα), Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (56’ Καμαρά), Μασούρας (81’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.
,
πηγη sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου