5


Translate

20 Ιουλ 2019

Χριστιανή λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στη Συρία

Μία σοκαριστική ιστορία έγινε γνωστή στη Συρία με μία Χριστιανή που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση ICC (International Christian Concern) η 60χρονη Suzan Der Kirkour, μία χριστιανή με καταγωγή από την Αρμενία που ζούσε στο Συριακό Κυβερνείο του Idlib
δηλώθηκε ως αγνοούμενη στις 8 Ιουλίου 2019. Η σωρός της βρέθηκε την επόμενη μέρα λίγο έξω από το χωριό της, το al-Yaqoubiyeh. Ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι η Suzan βασανίστηκε και κακοποιήθηκε επανειλημμένα για περίπου 9 ώρες. Μετά λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου…
Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από την οργάνωση SOS Chrétien’s d’Orient, και σύμφωνα με την ανακοίνωσή της «Η δοκιμασία της γυναίκας ήταν η σκληρή. Πέθανε κάτω από τις επανειλημμένες επιθέσεις των τζιχαντιστών της al-Nusra. Κακοποιήθηκε επανειλημμένως από το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου μέχρι το πρωί της Τρίτης λίγα μόνο λεπτά προτού βρεθεί το άψυχο σώμα της. Ως μάρτυρας, ενώθηκε στον ουρανό με χιλιάδες χριστιανούς αδελφούς της, που πέθαναν στην αρένα της βαρβαρότητας «.
Η Σουζάν ήταν κηπουρός και δασκάλα αραβικών. Αν και είχε βγει σε σύνταξη, πρόσφερε συχνά τις υπηρεσίες της στην εκκλησία του χωριού και βοηθούσε μαθητές να πάρουν το απολυτήριο τους.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επαλήθευσε επίσης το περιστατικό. «Το σώμα της βρέθηκε με σημάδια βασανισμού. Και σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, η γυναίκα είχε κακοποιηθεί για περίπου 9 ώρες πριν πέσει νεκρή από λιθοβολισμό », αναφέρεται στην έκθεση του.
Σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων της περιοχής οι δράστες ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra, η οποία διατηρεί ισχυρή παρουσία στην περιοχή του Idlib. Το Al-Yaqoubiyeh είναι χριστιανικό χωριό, αλλά οι περισσότερες γυναίκες έχουν απομακρυνθεί λόγω της βίαιης συμπεριφοράς των τρομοκρατών. Κάποιοι εκτιμούν ότι μόνο 18 γυναίκες, μαζί με τη Suzan, ζούσαν στο χωριό.
Ο εμφύλιος πόλεμος σπαράζει τη Συρία εδώ και οκτώ χρόνια, με τον ισλαμικό εξτρεμισμό να υπερισχύει. Η οργάνωση Jabhat al-Nusra είναι συριακό παρακλάδι της αλ-Κάιντα.
.
πηγη iellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου