5


Translate

16 Ιουλ 2019

Ναι, θα πρόκειται για αποκαλυπτήρια…

Οι φιλόδοξοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μπροστά τους μια σημαντική πρόκληση. Να αποδείξουν ότι μπορούν και χωρίς την επιβλητική παρουσία του ενορχηστρωτή και διευθυντή ορχήστρας μέσα στο γήπεδο...
Η διαπίστωση ήταν κοινή για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όλοι διαπίστωναν πως
το παιχνίδι της ομάδας τους ρυθμίζεται από τον Κώστα Φορτούνη. Τώρα, ο ρυθμιστής της κυκλοφορίας απουσιάζει και δυστυχώς θα απουσιάζει για καιρό.
Ο Ολυμπιακός θα κάνει την πρόβα τζενεράλε χωρίς κάποιον να του ρυθμίζει την κυκλοφορία. Όποιος πιστεύει ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά θα κάνει στο εξής όλα όσα έκανε ο Κώστας Φορτούνης ξέρει από ποδόσφαιρο όσα βλέπει στην τηλεόραση και διαβάζει στις εφημερίδες. Ούτε μπάλα έχει παίξει ούτε μυρουδιά από αποδυτήρια έχει πάρει.
Ο Φορτούνης είναι σάρκα από την σάρκα της ομάδας. Είναι χρόνια ζυμωμένος μαζί της. Στα πρώτα χρόνια στον Ολυμπιακό έβλεπε πως έπαιζε ο Τσόρι και μάθαινε από αυτόν. Το ταλέντο του είναι πολύ μεγάλο αλλά η επίδρασή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού έγινε με τα χρόνια.
Η κλάση του Βαλμπουενά αναμφισβήτητη, οι εμπειρίες του τεράστιες. Στον Ολυμπιακό τώρα μαθαίνει τα ονόματα των συμπαικτών του. Τώρα καλείται να εγκαταλείψει την προσφιλή του αριστερή πλάγια γραμμή και να συγκλίνει στον άξονα αναλαμβάνοντας ηγετικά καθήκοντα. Θα είναι άδικο για τον μικρόσωμο Γάλλο, να κριθεί σε ένα παιχνίδι και σε όσα ακολουθήσουν το πρώτο διάστημα. Δεν είναι Φορτούνης κι ούτε θα του ζητηθεί να γίνει.
Οτι θα παίζει στη θέση του αρχηγού του Ολυμπιακού δεν σημαίνει πως θα απαιτηθεί να κάνει όσα ακριβώς έκανε και ο πληγωμένος αρχηγός. Εδώ μιλάμε για απώλεια που θα ζητηθεί από όλους να υπερβάλουν εαυτό για να την καλύψουν. Και από τον Βαλμπουενά. Ο Μαρτίνς ατύχησε να χάσει τον χαρισματικό παίκτη του λίγε μέρες πριν την πρώτη κρίσιμη μάχη με την Βικτόρια Πλζεν.
Εχει μόλις ένα φιλικό παιχνίδι για να δοκιμάσει τρόπους ώστε να καλυφθεί το κενό. Δύσκολα πράγματα που δεν λύνονται βάζοντας ένα παίκτη στη θέση του άλλου και περιμένοντας από αυτόν να κάνει όσα έκανε ο προηγούμενος. Κατά συνέπεια, απόψε το βράδυ θα περιμένουμε να δούμε πως όχι μόνο ο Βαλμπουενά αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα υπερβάλλουν εαυτούς για να καλυφθεί το μεγάλο κενό.
Θα δούμε τι επιπλέον έχει σκεφτεί ο Πέρο Μαρτίνς για να ξεπεράσει η ομάδα του την απώλεια. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Πορτογάλους τεχνικού που δεν έχει μόνο να δει το κενό στη μεσαία γραμμή αλλά και τι λύσεις θα προκρίνει για το κέντρο της άμυνας. Το παιχνίδι με τη Νότιγχαμ αποκτά έτσι, ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι φιλόδοξοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μπροστά τους μια σημαντική πρόκληση. Να αποδείξουν ότι μπορούν και χωρίς την επιβλητική παρουσία του ενορχηστρωτή και διευθυντή ορχήστρας μέσα στο γήπεδο… 
πηγη to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου