5


Translate

25 Νοε 2020

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΠΛΕ, ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ, ΗΛΙΘΙΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ;;;

Αναφερόμενη στην κορυφαία στιγμή του αντιστασιακού αγώνα της κατοχής, στην επιχείρηση του Γοργοποτάμου, η Γεωργία Μπιτάκου, ηγέτιδα του ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ, ανήρτησε μια σπάνια φωτογραφία που δείχνει τους δυο ηγέτες της αντίστασης, Ζερβά και Βελουχιώτη, να βρίσκονται μαζί σε μια λαϊκή γιορτή παραμονή της επιχείρησης.
Και τότε έγινε ο…χαμός!
Οι διάφοροι αιθεροβάμονες, έπεσαν σαν τα κοράκια να μας θυμίσουν τον εμφύλιο-συμμοριτοπόλεμο, τα κονσερβοκούτια των Κομουνιστών όπου έπιναν το αίμα με τα καλαμάκια, τους προδότες δοσίλογους με τις κουκούλες που παρέδιδαν τους αγωνιστές της αντίστασης στους Γερμανούς, την σφαγή του Μακρυγιάννη, την σφαγή των Δεκεμβριανών όπου οι Βρετανοί που αντικατέστησαν τους Γερμανούς σκότωναν εν ψυχρώ τους διαδηλωτές του ΕΑΜ στους δρόμους της Αθήνας, τις αθρόες εκτελέσεις αριστερών μετά τον αφοπλισμό και την Βάρκιζα, το φρικτό παιδομάζωμα των κομουνιστών,  αλλά και των βασιλοφρόνων, με εκείνους τους «παιδικούς σταθμούς» της Φρειδερίκης, (Φρίκης) και διάφορα άλλα.
Ανάθεμα και αν έχουν όλοι αυτοί που ωρύονται έχουν καθαρή ιστορική επίγνωση του εμφυλίου, ή συμμοριτοπόλεμου, ή όπως θέλουν να τον χαρακτηρίζουν.
Και πιο πολύ, έχετε επίγνωση πως δεν είμαστε στο 1945-49, αλλά στο 2019 και η χώρα βρίσκεται υπό σκληρή ξενόφερτη μνημονιακή κατοχή ;;;
Σε μια συγκλονιστική του ομιλία ο στρατηγός Αυφαντής, ένας πραγματικός πατριώτης που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του, στο ξενοδοχείο Καψής, πριν από ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε γίνει συγκέντρωση μαζί με την Γεωργία Μπιτάκου της ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ και είχα τη τύχη να παραβρεθώ και να τον γνωρίσω, είπε τα εξής ιστορικά :
Όταν είχαν πιάσει τον κομουνιστή δολοφόνο της μητέρας του, είχε πάρει άδεια από την μονάδα του και πήγε στο δικαστήριο για την δίκη. Όταν ήρθε η στιγμή να τον στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα, επενέβει και ζήτησε να…απαλλαχτεί! Δικαιολογώντας την θέση του αυτή φώναξε πως η οικογένεια του κομουνιστή είχε 4 άντρες, οι τρεις είχαν σκοτωθεί στον εμφύλιο, απόμεινε ένας, αν χαθεί και αυτός τι θα μείνει ; «Οι ξένοι μας έβαλαν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας γιατί θέλουν την Ελλάδα να μην είναι ανεξάρτητη και να της…πίνουν το αίμα».
Ως πότε θα είμαστε τα μπλε, πράσινα, κόκκινα, ηλιθία πιόνια του συστήματος και η πατρίδα μας θα βουλιάζει στην ξένη κατοχή ;;;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου