r

Translate

27 Νοε 2019

Δεν πάτε να αγαπηθείτε, λέω γω;

Κούλη, άστο, μη σφίγγεσαι να μας διευκολύνεις. Κι εσείς λοιπές προοδευτικές δυνάμεις μη σκοτώνεστε τόσο για το καλό μου, μη φωνάζετε τόσο δυνατά για τα δικαιώματά μου.
Οτι θα έπρεπε να κάνουμε τόσα πολλά για να αποδείξουμε πως είμαστε Ελληνες, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα.
Τον αστρολογικό μας χάρτη μόνο δεν ζήτησαν, με ενημερωμένο τον ωροσκόπο και τους αστρολογικούς οίκους από εγκεκριμένο αστρολόγο.
Δεν πειράζει, άστο, θα μαζεύω λεφτουδάκια και την ημέρα των εκλογών θα έρχομαι να ζωγραφίζω στο ψηφοδέλτιο πότε μια μούντζα, πότε μια βαλίτσα κι ένα αεροπλάνο, πότε τον ήλιο της Βεργίνας,πότε ένα υπερσήμα με έναν ήλιο, ένα σφυροδρέπανο κι έναν πυρσό με κοκκινοπρασινοκιτρινομπλέ μαρκαδόρους, έτσι για το γαμώτο.
Εκτός κι αν καταφέρετε να ψηφίσετε κάνα καινούργιο επαναστατικό μέτρο, με το που βγαίνουμε από τα σύνορα να χάνουμε την υπηκοότητα και την ιθαγένειά μας.
*-*-*-*-*-*-*-*
Αντιγράφω (και προσυπογράφω) το κείμενο και τα σχόλια που έγραψε χθες ο Ανδρεας Σταλιδης :
«Ψήφος Ελλήνων του εξωτερικού:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ νομοσχέδιο.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ όλα τα κόμματα.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η αλαλία όλων των ιδεολογικών πλευρών.
Ιδιαιτέρως απαράδεκτη η αλαλία των υποτιθέμενων «φιλελεύθερων», «κεντρώων», «μεταρρυθμιστών», «εκσυγχρονιστών», «προοδευτικών» κλπ. (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)
Η Ελλάδα βαδίζει σε εκλογικό μεσαίωνα.
Ακούστε να φρίξετε.
Αυτοπρόσωπη παρουσία σε πρεσβείες και προξενεία. Ελάχιστος αριθμός 40 εκλογέων.
Λένε ότι θα μετράει στην κατανομή των εδρών μεν, αλλά αυτό δεν ευσταθεί απόλυτα. Εάν ένας εκλογικός νόμος χρησιμοποιεί υπόλοιπα περιφερειών για να κατανείμει τις έδρες στη Β ή Γ κατανομή, το πανελλαδικό άθροισμα των ψήφων δεν μετράει πουθενά, εκτός από α. το όριο του 3% και β. για το ποιο κόμμα είναι πρώτο, άρα λαμβάνει το μπόνους. Και αυτά τα δύο όμως είναι ζητήματα του εκλογικού νόμου και μπορούν να τροποποιηθούν. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι οι ψήφοι εσωτερικού είναι διπλές. Μετράνε πρώτον στην εκλογική περιφέρεια του εκλογέα (πχ, Α Θεσσαλονίκης) ΚΑΙ στην επικράτεια. Οι ψήφοι εξωτερικού θα μετράνε μόνο στην περιφέρεια. Άρα η επανάληψη ότι «η ψήφος είναι ισότιμη» δεν επιβεβαιώνεται με το ότι επαναλαμβάνεται η φράση. Δεν θα είναι ισότιμη. Εξαρτάται από τον εκλογικό νόμο.
Η ψήφος θα γίνεται χωρίς σταυρό στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Και εδώ έχουμε ανισοτιμία ψήφου.
Πάμε στα πιο ωραία. Προϋποθέσεις για να αποκτήσει κανείς την «διευκόλυνση» να ψηφίζει από το εξωτερικό. Πρέπει να ισχύουν ΣΩΡΕΥΤΙΚΑ τα εξής κριτήρια, δηλαδή να ισχύουν όλα μαζί
1. Να έχει ζήσει στην Ελλάδα 2 έτη κατά τα τελευταία 35 έτη.
2. να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση Ε1, Ε2, Ε3 ή Ε9 είτε το τρέχον (των εκλογών), είτε το προηγούμενο έτος
3. να κάνει ηλεκτρονική αίτηση σε ειδική πύλη του υπουργείου
Η πιστοποίηση των κριτηρίων διαμονής για τα δύο έτη θα γίνεται με δημόσια έγγραφα και ιδίως
α. Βεβαίωση φοίτησης από σχολείο πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας, τεχνικής ή επαγγεμπατικής εκπαίδευσης ή από ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
β. Βεβαίωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών (ένσημα) της ημεδαπής
γ. Βεβαίωση εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας για όσο διάστημα διαρκεί αυτή
δ. Δεν απαιτείται υποβολή φορολογικής δήλωσης εφόσον ο εκλογέας δεν έχει συμπληρώσει τα 30 χρόνια ζωής και έχει υποβάλει φορολογική δήλωση συγγενής α’ βαθμού κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος
Αυτό το έκτρωμα το ψηφίζουν σχεδόν όλα τα κόμματα και πανηγυρίζουν για τη συναίνεση.
Στο να αποτρέπουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών συναινούν.
Ευχαριστούμε.  
Ανδρέας Σταλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου