5


Translate

27 Νοε 2019

Από τον παράδεισο στην κόλαση…

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Τότεναμ, ωστόσο εν τέλει δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο, βλέποντας τους «σπερς» να βάζουν ταφόπλακα στις λιγοστές ελπίδες που του είχαν απομείνει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον 2ο όμιλο του Champions League.
Πιο συγκεκριμένα η -εκπληκτική στο πρώτο μέρος- ομάδα του Μαρτινς, δεχόμενη τρία γκολ στο β’ ημίχρονο, ηττήθηκε με 4-2 από την ομάδα του Μουρίνιο, για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης και πλέον θα παλέψει στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη για την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League…

Οι Πειραιώτες πήραν «αέρα» δύο τερμάτων με σκόρερ τους Ελ Αραμπί (6’) και Σεμέδο (17', ωστόσο στη συνέχεια βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση.

Κι αυτό γιατί μετά το τραγικό λάθος του Μεριά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Ντελε Άλι, ενώ έκαναν την ολική ανατροπή με δύο γκολ του Κέιν (50', 77') κι ένα του Οριέ (73’).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν Μονάχου έκανε επίδειξη ισχύος στο Βελιγράδι συντρίβοντας με 6-0 τον Ερυθρό Αστέρα, χάρη σε καρέ τερμάτων του Λεβαντόφσκι.

Ο αγώνας

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, αφήνοντας στον πάγκο τον Βαλμπουενά. Κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολπόστ ξεκίνησε ο Σα, με τους Τσιμίκα, Μεριά, Σεμέδο και Ομάρ να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας.

Η τριάδα των χαφ αποτελείτο από τους Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, στα δύο «φτερά» πήραν θέση οι Μασούρας και Ποντένσε, με τον Ελ Αραμπί να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο αρχίζοντας ονειρικά το παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες μόλις στο 3ο λεπτό έριξαν προειδοποιητική βολή με τον Μασούρα, ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ από τα αριστερά, με τον Γκαζανίγκα να διώχνει με γροθιές την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα πάντως ο τερματοφύλακας των «πετεινών» δεν μπόρεσε να αποτρέψει το... μοιραίο για την εστία του, καθώς είδε την μπάλα, μετά τον «κεραυνό» του Ελ Αραμπί, να αναπαύεται στο βάθος της εστίας του.

Oι «ερυθρόλευκοι» έχοντας αιφνιδιάσει πλήρως τους γηπεδούχους και, αγωνιζόμενοι με πάθος και στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, κατάφεραν στο 19ο λεπτό να πετύχουν και δεύτερο γκολ, σηκώνοντας και πάλι στο πόδι τους περίπου 5.000 οπαδούς τους που βρίσκονται στο γήπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ ο Γκιγέρμε με τακουνάκι τροφοδότησε τον Σεμέδο, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών.

Γενικά οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να είναι εξαιρετικοί τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα και ενδεικτικό αυτού αποτελεί το γεγονός ότι πριν το τραγικό λάθος του Μεριά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, κινδύνευσαν ουσιαστικά μία φορά: στο 14ο λεπτό, όταν ο Σον έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Σα να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική απόκρουση.

Ο Μουρίνιο όσο περνούσε η ώρα άρχισε να εκνευρίζεται ολοένα και περισσότερο με την ομάδα του. Μάλιστα  βλέποντας τους παίκτες του να αδυνατούν να απειλήσουν την ερυθρόλευκη εστία αποφάσισε να κάνει την πρώτη του αλλαγή μόλις στο 29ο λεπτό, περνώντας στη θέση του Ντάιερ τον Έρικσεν, σε μία προσπάθεια να διορθώσει τα πράγματα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα πάει στα αποδυτήρια, έχοντας «αέρα» δύο τερμάτων ένα τραγικό λάθος του Μεριά επέτρεψε στους γηπεδούχους να μειώσουν στο σκορ.

Έπειτα από γύρισμα του Οριέ από τα δεξιά ο Τυνήσιος αμυντικός των Πειραιωτών κλώτσησε αέρα και ο Ντελέ Άλι σκόραρε σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία, σε μία φάση που δεν... μύριζε γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης με γρήγορο γκολ, ωστόσο δυστυχώς αυτή τη φορά το δέχτηκε η ελληνική ομάδα.

Στο 50ο λεπτό έπειτα από πλάγιο, ο Μόουρα πλαγιοκόπησε και ο Κέιν από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας ισοφάρισε σε 2-2, με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται δικαίως για φάουλ στον Τσιμίκα στην προηγούμενη φάση.

Όπως είναι φυσικό η γρήγορη ισοφάριση βελτίωσε τη ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι αύξησαν την πίεσή τους, καταφέρνοντας να κάνουν την ολική ανατροπή στο 73' όταν ο Οριέ έπιασε μονοκόμματο σουτ με το δεξί, μετά από κεφαλιά πάσα του Σον σε γέμισμα του Ντελέ Άλι.

Ο Μουρίνιο ο οποίος πανηγύριζε τα γκολ της ομάδας του σαν μικρό παιδί, είδε την ομάδα του να φτάνει και σε τέταρτο τέρμα τέσσερα λεπτά αργότερα, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Κέιν, ο οποίος μετά από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν από τα αριστερά, έπιασε την κεφαλιά, νικώντας για δεύτερη φορά στο ματς τον Σα.
Τα γκολ του αγώνα:
Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2
Γκολ: 6' Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός), 19' Σεμέδο (Ολυμπιακός), 45+1' Ντέλε Άλι (Τότεναμ), 50' Κέιν (Τότεναμ), 73' Οριγιέ (Τότεναμ), 77' Κέιν (Τότεναμ)
Κίτρινες: Σεμέδο (Ολυμπιακός), Αλντερβάιρελντ (Τότεναμ), Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Τσιμίκας (Ολυμπιακός), Οριέ (Τότεναμ), Ποντένσε (Ολυμπιακός)
Κόκκινες:
Δοκάρια:
Τότεναμ: Γκαζανίγκα – Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ – Ντάιερ (29' Έρικσεν), Γουίνκς, Ντέλε Άλι – Λούκας (61' Σισοκό), Σον, Κέιν.
Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (74' Βαλμπουενά), Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε (78' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί

















 πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου