5


Translate

12 Δεκ 2019

Νόμος του κράτους η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού με 288 «Ναι» - Αλλάζει δραματικά το εκλογικό σώμα

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές  των αποδήμων Ελλήνων.
Πιο συγκεκριμένα επι της αρχής του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων ψήφισαν 296 βουλευτές.

«Ναι» ψήφισαν 288, «Όχι» 7 και ένας «παρών».
Υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Το μόνο κόμμα που καταψήφισε ήταν το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Σε πολλά άρθρα μάλιστα η συναίνεση κορυφώθηκε  καθώς συγκέντρωσαν πλειοψηφία 295 βουλευτών αφού τα ψήφισαν και από το ΜέΡΑ 25.
Η πλειοψηφία διαμορφώθηκε μετά την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει «ναι» επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων με εξαίρεση το άρθρο 4 του νομοσχεδίου στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».
Το άρθρο 4 αφορά τον τρόπο εγγραφής στους ελληνικούς καταλόγους για τους Ελληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Λόγω δικαιολογημένης απουσίας δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Γιάννης Μουζάλας και Κυριάκή Μάλαμα) ενώ έλειπαν ακόμη δύο. Ετσι, τελικά η πλειοψηφία διαμορφώθηκε στους 288.
Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, αφού το ελληνικό εκλογικό σώμα, πλέον αλλάζει σε όλα τα επίπεδα: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των εκλογέων και γίνεται σαφώς πιο συντηρητικής κατεύθυνσης, ειδικά σε ότι αφορά την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στις ΗΠΑ και στην Βρετανία, αλλά και στην Αυστραλία.
πηγη pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου