5


Translate

15 Δεκ 2019

«Ερυθρόλευκο» πάρτι στην Τρίπολη με 5άρα (Βιντεο)

Αυτόν τον Ολυμπιακό γουστάρεις να τον βλέπεις. Τον απολαμβάνεις! Γεμίζεις ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, ήταν καταιγιστικοί και στην Τρίπολη, επικρατώντας με 5-0 του Αστέρα, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Χωρίς καμία αμφιβολία, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, μία εκ των κορυφαίων της φετινής χρονιάς, έβγαλαν καρδιά και πάθος στον αγωνιστικό χώρο, δεν έχασαν στιγμή τη συγκέντρωσή τους και μαζί με τον πύρινό τους κόσμο στην εξέδρα, έκαναν πάρτι και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη… δουλειά, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Από εκεί και πέρα, μεγάλη αγωνία επικρατεί για τον Γκιλιέρμε, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 17', έπειτα από... εγκληματικό τάκλιν του Πασαλίδη.
Σαν σίφουνας, αλλά...
Είναι δυνατόν σε ματς με πρώτο ημίχρονο υπέρ σου 4-0 να λες «αλλά»; Κι όμως. Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στο α’ 45λεπτο με 4 γκολ, αλλά έχει λόγο να ανησυχεί με τους τραυματισμούς του Γκιλιέρμε και του Ποντένσε. Ειδικά με εκείνον του Βραζιλιάνου μέσου που δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Πασαλίδη στο 14’, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Την ίδια ώρα, ο αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης είδε την κόκκινη κάρτα μετά από χρήση του VAR, αρχικά είχε δει κίτρινη! Όσο για τον Πορτογάλο εξτρέμ; Χτύπησε στη φάση του δικού του γκολ στο 9’, αλλά έμεινε μέχρι το 37’. Όταν κρίθηκε επί της ουσίας το παιχνίδι, βγήκε για να προφυλαχθεί. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπήκε σαν σίφουνας. 1-0 στο 5’ με πλασέ του Μασούρα, 2-0 με πλασέ του Ποντένσε και τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Βάλτε και το 3-0 με το υπέροχο «τσίμπημα» του Ελ Αραμπί στο 34’ και έχετε μία εικόνα. Το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε με το δεύτερο τέρμα του Μαροκινού φορ με κεφαλιά από σέντρα του Ραντζέλοβιτς. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και είχε κι άλλες φάσεις, όπως με το σουτ του Καμαρά στο 23’ και με τον Ραντζέλοβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο ίδιο διάστημα, ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Θρύλου και απείλησε μόνο με το σουτ του Μπαράλες στο 30’, με τον Σα να μπλοκάρει σταθερά.
Δεν έριξε στροφές, σταμάτησε στα 5 και... παραμονή στην κορυφή!
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την απόλυτη κυριαρχία και τον έλεγχο του ματς. Την πρώτη του φάση το β’ 45λεπτο, τη δημιούργησε στο 53’. Συγκεκριμένα, ο Μασούρας τσίμπησε τη μπάλα, τραβήχτηκε προς την άκρη της περιοχής όπου δεν μπορούσε να πλασάρει τον Παπαδόπουλο, έβγαλε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ραντζέλοβιτς πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα, στο 58’, ο Τσιμίκας έκανε την πάσα στον Ελ Αραμπί, αυτός έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των Αρκάδων. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 61’ με τον Καπίγια, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 64’, ο Κώστας Τσιμίκας ξανά έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Σουντανί έπιασε κεφαλιά-δυναμίτη, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς. Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί και συνέχισαν την ασφυκτική πίεση. Στο 67’, λοιπόν, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έπιασε φανταστικό σουτ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 73’, ωστόσο, ο Μασούρας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Σουντανί με την 3η ασίστ του βρήκε τον Έλληνα εξτρέμ, ο οποίος με προβολή από κοντά έκανε το 5-0. Ακολούθησαν άλλες δύο ευκαιρίες με τον Καμαρά και τον Γκερέρο, οι οποίοι δεν βρήκαν δίχτυα, με το 5-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.
Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασούλης, Πασαλίδης, Καπίγια, Σουάρεθ, Φερνάντεζ (21’ Βαλιέντε), Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Φερνάντεθ, Μπαράλες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε (17’ λ. τρ. Μπουχαλάκης), Ποντένσε (37’ λ. τρ. Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Σουντανί, Ελ Αραμπί.
 Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις του ματς.
πηγη redking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου