5


Translate

7 Δεκ 2019

Σάλος από την φωτογραφία ημίγυμνου διαδηλωτή στα χέρια των ΜΑΤ (Βιντεο)

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει φωτογραφία από τα επεισόδια που έγιναν αμέσως μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη δείχνει την προσαγωγή ενός άνδρα στο πλαίσιο
των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Σε αυτή απεικονίζεται ένας ημίγυμνος διαδηλωτής στα χέρια των ανδρών της αστυνομίας, ένας εκ των οποίων τον τραβά από το εσώρουχο την ώρα που του σπρώχνει το κεφάλι προς τα κάτω.
Ο διαδηλωτής είναι χτυπημένος και όπως φαίνεται από το στιγμιότυπο έξι αστυνομικοί τον έχουν περικυκλώσει.
Η εικόνα αυτή έχει κάνει από το πρωί του Σαββάτου το γύρου των social media στην Ελλάδα και όχι μόνο με διακριμένους επιστήμονες, δημοσιογράφους αλλά και απλούς πολίτες να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την αστυνομική βία.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το μόνο που σημειώθηκε στα χθεσινά επεισόδια καθώς τα social media είναι γεμάτα βίντεο και φωτογραφίες νεαρών να βρίσκονται στα χέρια των ΜΑΤ χωρίς ρούχα.
Βίντεο που προβλήθηκαν χθες δείχνουν διαδηλωτές αλλά και απλούς κατοίκους να παρακαλάνε τους αστυνομικούς να μην τους τραβάνε και να κλαίνε την ώρα που ορκίζοντας ότι δεν είχαν συμμετοχή στα επεισόδια.
Υλικό που δημοσιοποίησε το in.gr δείχνει την αγριότητα με την οποία οι άνδρες των ΜΑΤ προσαγάγουν διαδηλωτές αμέσως μετά την πορεία μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν είδε πουθενά προβλήματα και μίλησε για ήρεμες συγκεντρώσεις την ώρα που οι προσαγωγές ήταν πάνω από 50 και οι συλλήψεις 12.
Στην ανάρτησή της η Τατιάνα Μπόλαρη αναφέρει: «Αυτές οι φωτογραφίες είναι προσαγωγή.Δεν είναι σύλληψη! Προσαγωγή σημαίνει κρατείσαι μέχρι να αποδειχθεί ότι έκανες κάτι.Η προσαγωγή,αλλά ακόμη και η σύλληψη δεν σημαίνει όμως ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ! Τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του ανθρώπου που ξεγύμνωσαν στην κυριολεξία,τα μαζέψαμε και τα δώσαμε σε κάποιον που τον ήξερε,έμεινε το ένα του παπούτσι πάνω στο πεζοδρόμιο.Στην δεύτερη προσαγωγή που η μπλούζα είναι πάλι στον λαιμό πρόκειται για μια γυναίκα!
»Και στις δυο περιπτώσεις,έκαναν κλοιό γύρω μας και μας έσπρωχναν με τις ασπίδες με διάφορα «γαλλικά»,ο Μάριος που ήταν μπροστά μου έφαγε μια ψιλή σπρωξιά και κρατιόμαστε να μην πέσουμε σαν ντόμινο,σταμάτησαν όταν εμφανίστηκε ο «ψηλός» (αντί Δαρείου) και τους είπε μην ακουμπάτε δημοσιογράφους! (sic)
Ξέραμε εδώ και μέρες πως δεν θα υπήρχε καμία ανοχή. Δεν τολμώ να φανταστώ τι συνέβη και στους δυο πιο κάτω,εκεί που εμείς πια δεν είχαμε πρόσβαση….» 
 πηγη in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου