5


Translate

9 Δεκ 2019

Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Δεκάδες τουρίστες ήταν στον κρατήρα - Πολλοί τραυματίες

Δείτε εικόνες από το σημείο - Υπολογίζεται πως στην περιοχή του White Island ήταν τουλάχιστον 100 άνθρωποι τη στιγμή της έκρηξης - Ελικόπτερα με διασώστες και ασθενοφόρα με πλοία μεταφέρθηκαν στο νησί της Νέας Ζηλανδίας
Μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου έλαβε χώρα στο White Island, στη Νέα Ζηλανδία τη στιγμή που, σύμφωνα με αναφορές και φωτογραφικό υλικό, στο σημείο βρίσκονταν ένα ή περισσότερα γκρουπ τουριστών.
Κλιμάκια διάσωσης έχουν ήδη σπεύσει στο σημείο, προκειμένου να αναζητήσουν τους τραυματισμένους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων είναι πιθανόν να ξεπερνά τους 20. Αναφορές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 100 επισκέπτες που ήταν στην περιοχή τη στιγμή της έκρηξης, ωστόσο οι πληροφορίες για τους τραυματίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20.

Κάμερα που κατέγραφε τη δραστηριότητα του  έδωσε εικόνα τη στιγμή της έκρηξης ηφαιστείου με τους τουρίστες να βρίσκονται μέσα στην καλδέρα. Το ρολόι στην περιοχή έδειχνε 13:15, ώρα κατά την οποία η τουριστική δραστηριότητα είναι αρκετά έντονη.
Αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχει τραυματιστεί και που η κατάστασή τους κρίνεται κρίσιμη.
Οι μονάδες διάσωσης χρησιμοποίησαν ελικόπτερα για τη μετάβασή τους, καθώς ο χρόνος θεωρείται κάτι παραπάνω από πολύτιμος, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στον κρατήρα του ηφαιστείου έχει κλείσει και η προσέγγιση μπορεί να γίνει μόνο με τα πόδια, καθώς ούτε τα ελικόπτερα μπορούν να προσεγγίσουν τον κρατήρα με το φαινόμενο να βρίσκεται σε εξέλιξη και την ορατότητα να είναι μηδενική λόγω των υλικών που εκτοξεύονται στον αέρα.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλά ασθενοφόρα και πλοία που έχουν σπεύσει στην περιοχή για τη μεταφορά των ανθρώπων που έχουν κτυπήσει.


Με ανακοίνωσή της η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, καλεί τους κατοίκους των κοντινών νησιών και περιοχών, στις βόρειες ακτές της Νέας Ζηλανδίας, να λάβουν μέτρα ή και να αποχωρήσουν, καθώς κινδυνεύουν.
 Με δήλωσή της. η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, επιβεβαίωσε ότι στο νησί, τη στιγμή της έκρηξης, ήταν περίπου 100 άνθρωποι, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε εκτίμηση για τον αριθμό των τραυματιών ή ακόμα και νεκρών.
Η συγκεκριμένη ηφαιστειακή δραστηριότητα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη, κυρίως για όσους βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές πριν από έξι ημέρες, ότι η δραστηριότητα στο ηφαίστειο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και ότι έχει υπερβει τα συνηθισμένα μεγέθη. Παρόλα αυτά, δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την προστασία των ανθρώπων, τόσο των ντόπιων κατοίκων, όσο και των τουριστών που σπεύδουν απ' όλο τον κόσμο προκειμένου να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης, η οποία, ωστόσο, ενίοτε αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη.



VOL1
VOL2
vol3
white_island
white1


VOL4
VOL5
VOL6
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου