5


Translate

16 Δεκ 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ρωσικά ΜΜΕ: «Ξεκίνησε η μεταφορά πυρηνικών όπλων από το Ιντσιρλίκ» – Αποχώρησαν πέντε αμερικανικά αεροσκάφη

Πληροφορία που μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη από τα ρωσικά ΜΜΕ (μέσα σε αυτά και το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η εφημερίδα Vglyad αλλά και κοινωνικά δίκτυα), περιγράφουν την έναρξη πιθανής μεταφοράς μέρους των αμερικανικών πυρηνικών βομβών b61, με χθεσινές πτήσεις προς ευρωπαϊκά
κράτη. 
Σύμφωνα με τα ίδια ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 5 αμερικανικά μεταφορικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ προς τα ευρωπαϊκά κράτη, υποδεικνύοντας την έναρξη μιας πιθανής μεταφοράς πυρηνικών όπλων από την Τουρκία.
Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, «η Ουάσιγκτον φοβάται σοβαρά ότι ο Ερντογάν θα προκαλέσει προβλήματα στις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, (μετά την επικείμενη ανακοίνωση των κυρώσεων στην Άγκυρα), φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να προσπαθήσει να απαγορέψει τις πτήσεις από αυτήν, εμποδίζοντας έτσι την οποιαδήποτε μεταφορά πυρηνικών βομβών, με στόχο να αντισταθμίσει έτσι τις σοβαρότατες κυρώσεις που θα του “φορέσει” το Κογκρέσο.
Οι Ρώσοι ειδικοί εφιστούν την προσοχή και σε ένα άλλο πολύ παράξενο γεγονός που επιβεβαιώνει αυτήν την διαδικασία» σήμερα, εντελώς αιφνιδιαστικά Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετοι στην παρουσία αμερικανικών πυρηνικών όπλων στις χώρες τους, πράγμα που σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον χάνει γρήγορα την πίστη των συμμάχων της και, κατά συνέπεια, την επιρροή της σε αυτούς”, καταλήγουν οι ίδιοι.
Δεν νομίζουμε όμως ότι συμβαίνει ακριβώς αυτό, απλώς ο πρόεδρος Τραμπ αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Ευρώπη με την άκομψη συμπεριφορά του, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την σχέση του με τον Τούρκο πρόεδρο.

Εν μέσω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της αγοράς ρωσικών πυραύλων, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα χάσει το δικαίωμά της  χρήσης της αεροπορικής βάσης του Ινστιρλίκ που βρίσκεται στα νότια της χώρας.
Παρόλο που δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσημος σχολιασμός από το αμερικανικό Πεντάγωνο για το θέμα αυτό, έγινε γνωστό ότι το πρώτο αμερικανικό μεταφορικό αεροσκάφος είχε ήδη εγκαταλείψει την στρατιωτική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ με πυρηνικά όπλα”, επιμένουν οι Ρώσοι.
Πρόκειται για σοβαρότατο θέμα το οποίο “ακουμπάει” πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.
Σύμφωνα με αρθρο μας,πυρ και μανία είναι οι περισσότεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι με τα κόλπα των Τούρκων και ζητούν επιτακτικά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων απο την χώρα αυτή.
Ένας από αυτούς, ο Charles Wald, πρώην αναπληρωτής διοικητής της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ, και τώρα μέλος του Κέντρου Άμυνας και Στρατηγικής του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA) αναφέρει ότι:
«Είναι ολοένα και πιο εμφανές ότι η Τουρκία λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Παρεμπόδισε τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στη Συρία, ανέβαλε την πρόοδο στις μακροπρόθεσμες κυπριακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις το 2014 και το 2017 και αγόρασε το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας.
Η Ουάσινγκτον πρέπει να μεταφέρει την 39η πτέρυγα μάχης και τις διάφορες υποστηρικτικές της λειτουργίες άμεσα απο το τουρκικό έδαφος. Η Κύπρος και η Ελλάδα αποτελούν εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις. Για την πρώτη, πολύ καλή περίπτωση είναι η Αεροπορική Βάση του Ακρωτηρίου, η οποία είναι έδρα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου και διαθέτει διαδρόμους και εγκαταστάσεις παρόμοιες με το Ιντσιρλίκ.
Επιπλέον, βρίσκεται ακόμη κοντά στο θέατρο της Μέσης Ανατολής και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Η επιλογή της Κύπρου θα στείλει στην Τουρκία ένα σαφές μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον διατεθειμένες να ανεχθούν την παράνομη διερεύνηση πετρελαίου και τη παρενόχληση της Τουρκίας στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη. Όσον αφορά την Ελλάδα, εξήγησα προηγουμένως ότι η Αθήνα τοποθετείται ως «το νέο νοτιοανατολικό προπύργιο του ΝΑΤΟ, φιλοξενώντας ασκήσεις της συμμαχίας και καθιστώντας τη ναυτική βάση της στην Κρήτη διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο στην Ουάσινγκτον και στις αρχές Οκτωβρίου, τα δύο κράτη υπέγραψαν μια νέα συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, η οποία περιγράφει τις θεμελιώδεις πτυχές της αμερικανο-ελληνικής σχέσης ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου