5


Translate

19 Δεκ 2019

ΈΚΤΑΚΤΟ: Η λιβυκή κυβέρνηση έκανε δεκτή την τουρκική βοήθεια για αποστολή στρατευμάτων!


Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Την είδηση επιβεβαιώνει και το διεθνές πρακτορείο Reuters το οποίο και επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας: 
«Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης συμφώνησε να ενεργοποιήσει το μνημόνιο
κατανόησης για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία το οποίο συμφώνησε με την Τουρκία τον περασμένο μήνα, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση»
Αραβόφωνα ΜΜΕ όπως το Al Jazeera μεταδίδουν την τελευταία ώρα πως η κυβέρνηση της Τρίπολης δέχθηκε τελικά την πρόταση Ερντογάν για τουρκική στρατιωτική βοήθεια.
Πιο συγκεκριμένα η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ με έδρα την Τρίπολη φέρεται να είπε «ναι» στην αποστολή υλικοτεχνικής βοήθειας από την Τουρκία, με το Al Jazeera να εξηγεί πως ο λόγος της απόφασης αυτής είναι η απόκρουση των δυνάμεων του Στρατηγού Χαφτάρ. 
Θυμίζουμε πως εδώ και μερικές μέρες οι δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ, που είναι κυρίαρχος στην Ανατολική Λιβύη, προελαύνουν σε προάστια της Τρίπολης, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την κατάλυσης της τουρκόφιλης κυβέρνησης Φαγιέζ αλ Σάρατζ.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μας έρχονται από αραβόφωνα μέσα, θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλη μεταφορά στρατιωτικών υλικών και προσωπικού από την Τουρκία στην διαιρεμένη Λιβύη.
Εξάλλου Τούρκοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν όπου σταθούν και όπου βρεθούν προπαγανδίζουν την…«σωτήρια» τουρκική βοήθεια στο βορειοαφρικάνικο κράτος.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η Ελλάδα, για την ώρα, απλώς παρακολουθεί.
 πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου