5


Translate

19 Δεκ 2019

Επίθεση στη Μόσχα: Συνεχείς πυροβολισμοί και εκρήξεις με νεκρούς και τραυματίες (Βιντεο & Φωτο)

Νέοι πυροβολισμοί αλλά και μία έκρηξη ακούστηκε στο κέντρο της Μόσχας κοντά στην έδρα της FSB, λίγη ώρα μετά από επίθεση ενόπλου στα γραφεία της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας. Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες τόσο για τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών όσο και των δραστών.
Όλα «δείχνουν» τρομοκρατική επίθεση 
Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της Μόσχας, στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB (πρώην KGB) στην περιοχή Λιουμπιάνκα, το απόγευμα της Πέμπτης.
Οι πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό, ενώ η ρωσική εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη πηγή της, μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι τρεις. Επίσης, δύο εργαζόμενοι της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας έχουν σοβαρά, μεταδίδει το Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια», ενώ το πρακτορείο Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο μαρτυρία, ότι σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της FSB έχει σημειωθεί έκρηξη.
 
Είχε προηγηθεί ένοπλη επίθεση, την οποία επιβεβαίωσε και η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, κάνοντας γνωστό ότι άγνωστος άνοιξε πυρ κοντά στην έδρα της. Το Reuters αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη στην είσοδο του κτιρίου.
Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης έχει πέσει νεκρός, τα δε στοιχεία του ταυτοποιούνται. Ωστόσο, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται θέλουν οι δράστες, οι οποίοι επιτέθηκαν στο κτίριο της FSB, να είναι τελικά τρεις και όχι ένας.
.
 Ειδικές δυνάμεις και σωρεία πυροβολισμών
Στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί αναπτύχθηκαν εξ’ αρχής ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα.
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους προσωρινά.
Πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.
Στα πρώτα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας διακρίνονται πολίτες σε κεντρικούς δρόμους να τρέχουν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ενώ αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει την περιοχή.
Νεκρός αστυνομικός
Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν νέοι πυροβολισμοί στο ίδιο σημείο, ενώ ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος, με την αστυνομία να επεκτείνει την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.
πηγη in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου