5


Translate

12 Δεκ 2019

Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!

Μας άγχωσε, μας τρέλανε, αλλά στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε και δικαιούταν, τόσο με τη σημερινή του εικόνα, όσο και με τη συνολική του εικόνα στον όμιλο. Ισοπεδωτικός μεν ο Ολυμπιακός, πήρε αγχωτική νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα (1-0) δε, μαζί και το εισιτήριο για τους «32» του Europa League.
Ο Ελ Αραμπί στο 87’ πέτυχε, με πέναλτι, το «χρυσό» τέρμα της αναμέτρησης. Ο ίδιος είχε και δοκάρι στο 59’, ενώ συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Χαμένο πέναλτι ο Ερυθρός Αστέρας στο 42’.
Πίεσε, το έψαξε, αλλά λίγο έλειψε να... κυνηγάει!
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, πίεσε σε όλο το πρώτο ημίχρονο και επιβεβαίωσε τη διαφορά του με τον Ερυθρό Αστέρα. Βέβαια, του έλειψε το πιο σημαντικό, δηλαδή το γκολ. Κυριάρχησε, έκλεισε τους Σέρβους στο δικό τους μισό, έκανε και έχασε ευκαιρίες, αλλά λίγο έλειψε να βρεθεί να κυνηγάει. Ο Γκιλιέρμε έκανε πέναλτι στον Μάριν στο 41’, αλλά ευτυχώς ο Τομανέ αστόχησε ένα λεπτό αργότερα, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι. Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε αρκετές καλές στιγμές. Ο Μασούρας στο 6’ έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Στο 7’ το μακρινό σουτ του Μεριά κατέληξε στην αγκαλιά του Μπόργιαν, όπως και το καλό σουτ του Γκιλιέρμε στο 19’. Στο 23’ ο Θρύλος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία: Ο Ελ Αραμπί καθυστέρησε να πλασάρει στο τετ α τετ και κόπηκε και στη συνέχεια το σουτ του Μπουχαλάκη από κοντά βρήκε στα σώματα. Άστοχο ήταν και το πλασέ του Καμαρά στο 26’, ενώ ο Μπόργιαν είπε «όχι» σε διπλή ευκαιρία με τα σουτ του Ποντένσε και στη συνέχεια του Ελαμπντελαουί. Ο Ολυμπιακός πίεζε, αλλά γκολ δεν έβρισε. Όπως δεν βρήκε και στη μεγαλύτερή του στιγμή, στο 34’, με τον Ομάρ να σεντράρει και τον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί από κοντά να σπαταλάει μία ανεπανάληπτη ευκαιρία! Ο Καμαρά, σε ένα από τα πολλά μακρινά σουτ που επιχείρησε, στο 37’, δεν βρήκε στόχο και μερικά λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να βρεθεί ο Ολυμπιακός να κυνηγάει στο σκορ. Ο Ερυθρός Αστέρας έβγαλε αντεπίθεση, ο Μάριν έκοψε προς τα μέσα και ο Γκιλιέρμε τον ανέτρεψε, με τον Ιταλό Ορσάτο να δίνει πέναλτι! Ευτυχώς, όμως, ο Τομανέ που ανέλαβε την εκτέλεση, αστόχησε, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός έψαξε πολύ το γκολ, αλλά λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ από το... πουθενά.
Μεγάλη κατηφόρα και δικαίωση στο φινάλε!
Αν νομίζετε πως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κατηφόρα, στο δεύτερο ήταν ακόμη μεγαλύτερη! Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως στη μεγαλύτερη διάρκειά του, το παιχνίδι παίχτηκε στο 1/3 του Ερυθρού Αστέρα. Ούτε αν πούμε πως ματς για 5 και 6 γκολ έληξε με το αγχωτικό 1-0. Αυτό το 1-0, λοιπόν, ήρθε στο φινάλε: Ο Γιάντερ έκανε χέρι σε σέντρα του Μπουχαλάκη, ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε. Έστειλε τη μπάλα δεξιά και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που χάρισε την πρόκριση στον Θρύλο. Ήταν μία προσωπική ρεβάνς για τον ίδιο για το δοκάρι που είχε στο 59’ σε κεφαλιά από σέντρα του Τσιμίκα. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα κατεβατό με τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού. Δεν θα το κάνουμε για να μην... κουράσουμε. Θα καταγράψουμε απλώς τις πολύ μεγάλες στιγμές. Πάμε; Στα 50 δευτερόλεπτα του β’ ημίχρονου ο Γκιλιέρμε αστόχησε σε πλασέ. Στο 47’ ο Μασούρας, στο 50’, στο 63’ (τεράστια στιγμή) και στο 70’ (και αυτή το ίδιο) ο Ποντένσε και στο 54’ ο Γκιλιέρμε, σπατάλησαν τις ευκαιρίες που βρήκαν μπροστά τους. Σε φάση που απορούσες με το αν όντως συμβαίνει αυτό. Ο Ολυμπιακός, όπως προαναφέραμε, βρήκε το λυτρωτικό γκολ στο 87’ με τον Ελ Αραμπί. Το τρομερό, όμως, ποιο είναι; Έχασε άλλες τρεις ευκαιρίες από το 90’ και μετά με Ποντένσε (91’, 94’) και Γκιλιέρμε (93’).
Κάπως έτσι, ένα μεγάλο πάρτι στον αγωνιστικό χώρο, μετατράπηκε στο αγχωτικό 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Αγχωτικό, αλλά «χρυσό». Ο Θρύλος πήρε αυτό που άξιζε. Δίχως αμφιβολία. Και συνεχίζει στους «32» του Europa League. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (60’ Γκερέρο), Μασούρας (70’ Λοβέρα), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (90’ Μπενζιά).
Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Ντεγκενέκ, Ίβανιτς, Μιλούνοβιτς, Πέτροβιτς, Ρόντιτς (82’ Γιάντερ), Γκόμπελιτς, Βουκάνοβιτς (65’ Μποάκιε), Τομανέ (58’ Φαν Λα Πάρα), Μάριν, Γκαρσία.
πηγη redking.gr
 μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου