5


Translate

10 Δεκ 2019

EKTAKTO: Λιβυκή βουλή σε Αραβικό Σύνδεσμο: «Σας καλούμε να πολεμήσουμε μαζί τον Ερντογάν» – «Να ενεργοποιηθεί το στρατιωτικό σκέλος»

H Λιβύη θα γίνει ο τάφος του Ερντογάν.  
Όλα προς τα εκεί συγκλίνουν, καθώς «κατάφερε» να ενώσει τους Άραβες εναντίον του. Η σύγκρουση είναι θέμα ωρών και πρόκειται για μία εξέλιξη που συμφέρει την χώρα μας. 
Πριν λίγα λεπτά, η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων
της Λιβύης που ελέγχεται από το Χαφτάρ, έστειλε επίσημο αίτημα, όπου ζητά από τον Αραβικό Σύνδεσμο να ενεργοποιήσει το στρατιωτικό σκέλος του κατά της επερχόμενης τουρκικής εισβολής στη Λιβύη.
Η Επιτροπή καταδίκασε τις σημερινές δηλώσεις του Ερντογάν, Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει την λιβυκή Kυβέρνηση Eθνικής Eνότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, βάσει των όρων πρόσφατης συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών.
«Αν η Λιβύη διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα, θα μπορέσουμε να στείλουμε (στρατιωτικό) προσωπικό μας, κυρίως καθώς έχουμε συνάψει μια στρατιωτική συμφωνία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Επιτροπή, όπως αναφέρει η επιστολή που σας παραθέτει κατ’ αποκλειστικότητα το Πενταπόσταγμα, κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο να συγκαλέσει έκτακτο Συμβούλιο, για να συζητηθούν οι προκλήσεις Ερντογάν, τονίζοντας πως η Λιβύη, σαν μέλος του Οργανισμού, έχει δικαίωμα να ζητήσει την άμεση στρατιωτική δράση του Αραβικού Συνδέσμου.
Στην επιστολή αναφέρεται πως θα ζητηθεί να στοχοποιηθούν Τουρκικά πλοία και μαχητικά, όταν αυτά θα παραβιάσουν τα λιβυκά κυριαρχικά δικαιώματα.
Πρόκειται για μία τρομερή εξέλιξη που έχει δύο αναγνώσεις. Είτε θα κάνει πίσω ο Ερντογάν, είτε εάν κάνει το λάθος και μπει στη Λιβύη, τότε θα υποστεί την απόλυτη πανωλεθρία.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και θα σας ενημερώνουμε.
Δείτε την επιστολή: 
.
πηγη pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου