5


Translate

12 Δεκ 2019

Ακτιβιστές της Greenpeace έβαλαν «φωτιά» στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Βιντεο)

Η βελγική αστυνομία απομάκρυνε από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες περί τους 30 ακτιβιστές της Greenpeace οι οποίοι το είχαν καταλάβει νωρίτερα έχοντας χρησιμοποιήσει ένα παλιό πυροσβεστικό όχημα για να ξεγελάσουν την ασφάλεια του κτηρίου.
Οι ακτιβιστές σκαρφάλωσαν στην μεταλλική πρόσοψη του κτηρίου Europa, της νέας έδρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και άπλωσαν ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Κλιματική Εκτακτη Ανάγκη». Χρησιμοποίησαν μάλιστα εφέ για να δώσουν την εντύπωση ότι το κτήριο φλέγεται.
.
 Πριν από τη λήξη της κατάληψης, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει ότι οι εργασίες της συνόδου κορυφής είναι πιθανόν να μεταφερθούν στο γειτονικό κτήριο Justus Lipsus.
Η πυροσβεστική υπηρεσία των Βρυξελλων  έστησε δύο μεγάλες σκάλες για να επιτρέψει στους αστυνομικούς να σκαρφαλώσουν στην πρόσοψη του κτηρίου και να συλλάβουν τους Γάλλους, Βέλγους και Γερμανούς ακτιβιστές της Greenpeace.

«Κάναμε το καθήκον μας», δήλωσε ικανοποιημένη η Λόρα Ούλμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης, μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης. 
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου