5


Translate

11 Δεκ 2019

Επιχείρηση σοκ & δέος από LNA, ΗΑΕ & Αίγυπτο: Βομβάρδισαν τουρκική αποστολή στη Λιβύη – Τίναξαν στον αέρα όπλα, UAV & οχήματα Kirpi

 Πρώτοι χθες αναφέραμε, πως μαχητικά από Αίγυπτο & ΗΑΕ, μαζί με τον στρατό του LNA θα ετοίμαζαν επιχείρηση κατά του GNA και τουρκικών φορτίων που θα πήγαιναν για να υποστηρίξουν τους ισλαμιστές.

Αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του LNA στρατηγός Khaled al-Mahjoub, επιβεβαίωσε ότι καταστράφηκε ολοσχερώς αποστολή όπλων που όδευε από την Τουρκία προς τους ισλαμιστές. Περισσότερες πληροφορίες δεν μας έδωσε. Δηλαδή δεν έγινε γνωστό εάν το χτύπημα έγινε στη θάλασσα, ή στην ξηρά, αλλά το σημαντικό βρίσκεται στο ότι ξεκίνησαν και επίσημα οι επιχειρήσεις κατά Τούρκων στη Λιβύη.
Πάντως πολλοί αναφέρουν όρι η αποστολή περιείχε πυρομαχικά, όπλα, UAV και οχήματα Kirpi.
Τι αναφέραμε χθες:

Αίγυπτος και ΗΑΕ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ετοιμάζονται να βοηθήσουν τον Χαφτάρ δημιουργώντας μια εναέρια ασπίδα με τα αεροσκάφη τους, στην τελική επίθεση τους, ώστε από το νέο έτος η πόλη να ανήκει στο Λίβυο στρατηγό.
Μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-9 και F-16C/D της πολεμικής αεροπορίας των Η.Α.Ε. και της Αιγύπτου φέρονται να προετοιμάζονται (με διακριτικά ή χωρίς) να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην Τρίπολη, με σκοπό να καταληφθεί η πόλη από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, πριν προλάβουν οι Τούρκοι να στείλουν στρατεύματα, είτε με αεροσκάφη, είτε με πολεμικά πλοία τους.
Δηλώσεις-σοκ Ερντογάν:
Την ίδια στιγμή, σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο Ερντογάν για να δικαιολογήσει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, δήλωσε πως και η Ρωσία έχει στείλει 800 στελέχη της ομάδας Wagner.
Η Μόσχα δεν το παραδέχεται επισήμως ότι έχει εμπλοκή στη Λιβύη, όμως ο Ερντογάν έδωσε στεγνά τον Β. Πούτιν και αναμένουμε εξελίξεις επί του ζητήματος.
Η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από το Χαφτάρ, έστειλε επίσημο αίτημα, όπου ζητά από τον Αραβικό Σύνδεσμο να ενεργοποιήσει το στρατιωτικό σκέλος του κατά της επερχόμενης τουρκικής εισβολής στη Λιβύη.
Με λίγα λόγια η κόλαση για τον Ερντογάν ξεκίνησε!
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου