5


Translate

13 Δεκ 2019

Ξεκινάει η Μάχη για την Τρίπολη: Ισραηλινοί εκπαίδευσαν τις πολιτοφυλακές του Χάφταρ – Ο LNA έχει περικυκλώσει την πόλη

Τελικά, όπως αποκαλύπτουν λιβυκές δημοσιογραφικές πηγές, το Ισραήλ δεν είναι αμέτοχο στα τεκταινόμενα στην Λιβύη, παρά τα εσωτερικά του πολιτικά ζητήματα και φέρεται να συμμετέχει ενεργά κατά των τουρκικών δυνάμεων που δρουν ανεξέλεγκτα στην χώρα αυτή εδώ και μερικούς μήνες κάτω από άκρατη μυστικότητα. 


Λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων, αποκαλύπτει ότι ο ηγέτης του LNA στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ συναντήθηκε εδώ και μήνες κρυφά με αξιωματούχους των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, με άμεσο αποτέλεσμα Ισραηλινοί “σύμβουλοι” και στρατιωτικές ομάδες “εκπαιδευτών”, να προετοίμασαν τις δυνάμεις του για ευρείας διάρκειας  αστικό πόλεμο.
Την πληροφορία μετέφεραν και αιγυπτιακές πηγές στις μυστικές υπηρεσίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σκοπός (Τούρκοι στρατιωτικοί στην Λιβύη) ενώνει τους πάντες αυτόματα.
Πρόκειται για μια συμφωνία αμυντικής συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία οδήγησε την Αίγυπτο να συντονίζει τη μεταφορά δεκάδων εξειδικευμένων Ισραηλινών αξιωματικών σε εδάφη ελεγχόμενα από τον Χαφτάρ στη Λιβύη, για να πραγματοποιήσουν την εκπαίδευση των δυνάμεων του στον αστικό πόλεμο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, οι συμμαχικές του φυλές αλλά και οι Ρώσοι μισθοφόροι, είναι σήμερα 3 χλμ, μακριά από την πρωτεύουσα Τρίπολη και την ήττα της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) υπό την ηγεσία του τουρκικής καταγωγής Fayez Sarraj.

Οι πηγές επισημαίνουν ότι η εμπλοκή του Ισραήλ ήρθε την στιγμή που οι δυνάμεις του Χαφτάρ προωθήθηκαν στα περίχωρα της Τρίπολης και απαιτούνταν αλλαγή της τακτικής για την κατάληψη της πόλης.
Ο ισραηλινός στρατός και οι κομάντος του είναι τρομερά εξειδικευμένα στον αστικό πόλεμο, έχοντας διεξάγει πολλές μάχες σε πυκνοκατοικημένα παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων.
Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων του Χαφτάρ και των ισραηλινών ήταν οι πρώτες του είδους που πραγματοποιήθηκαν στο έδαφος της Λιβύης.
Την ίδια στιγμή οι Αιγύπτιοι έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους για αποστολή όπλων στον Χαφτάρ, ενώ το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik στα αραβικά, αναφέρει ότι το Αιγυπτιακό Ναυτικό ανέπτυξε ομάδα μάχης στη ΝΑ Μεσόγειο, καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται στην περιοχή μετά από την απόφαση του Ερντογάν να αποστείλει εκστρατευτική δύναμη στη Λιβύη για να υποστηρίξει το GNA στην Τρίπολη.
 Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Αιγύπτιοι θα διατηρούν μόνιμη TASK FORCE στην περιοχή της Α.Μεσογείου με σκοπό την άμεση αντίδραση στα όποια σχέδια της Τουρκίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και η πρόκληση ταραχών από τα μέλη της μουσουλμανικής αδελφότητας εντός του εσωτερικού της Αιγύπτου.
Το Ισραήλ από την άλλη πλευρά εξετάζει τις συνέπειες των πρόσφατων δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι «δεν θα επιτρέψουν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EAST MED», που υποτίθεται ότι θα μετέφερε φυσικό αέριο από ισραηλινά κοιτάσματα στην Ευρώπη μέσω Κρήτης στο προσφάτως αποκτηθέν θαλάσσιο οικονομικό έδαφος.
Όλα αυτά όμως «μυρίζουν» εξελίξεις και μάλιστα συγκλονιστικές, οι οποίες μας οδηγούν κατευθείαν στο εσωτερικό της Τουρκίας και στην δημιουργία πιθανών «γεγονότων».
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου