5


Translate

14 Δεκ 2019

Επεισόδιο τουρκικού ΠΝ με ισραηλινό ερευνητικό: Oι Τούρκοι το έδιωξαν από την Κυπριακή ΑΟΖ! – Το απείλησαν με βύθιση

Σε μία απίστευτη πρόκληση προχώρησε το τουρκικό ΠΝ πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, πολεμικό πλοίο της Άγκυρας έδιωξε ισραηλινό ερευνητικό από την Κυπριακή ΑΟΖ!
Την είδηση επιβεβαίωσε πριν λίγο το ισραηλινό Υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων.
Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν έρευνα μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης.
Οι Τούρκοι αν και δεν έχουν δικαιοδοσία στην περιοχή, απαίτησαν από το πλοίο και τους ερευνητές να μετακινηθούν από την περιοχή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά την συμφωνία Άγκυρας-Λιβύης, αναφέρει το δημοσίευμα.
Όπως φαίνεται οι Τούρκοι προχωρούν ασταμάτητα τις προκλητικές τους ενέργειες στην περιοχή. Το Τελ Αβίβ δεν προχώρησε ούτε σε διάβημα, κάτι που προβληματίζει.
Βέβαια το κενό εξουσίας στη χώρα λόγω των απανωτών εκλογών, δημιουργεί προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας, κάτι που εκμεταλλεύεται η Άγκυρα.
Τι σημαίνει αυτή η κίνηση όμως με λίγα λόγια; Ότι οι Τούρκοι πλέον δεν φεύγουν από την Κυπριακή ΑΟΖ. Ο ελληνισμός πληρώνει τα λάθη του, καθώς δεν στείλαμε εξαρχής πολεμικά πλοία στη περιοχή, με τους Τούρκους να πετυχαίνουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. 
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου