5


Translate

20 Ιαν 2020

«Έσπασαν» κώδικα σε πέτρα των Βίκινγκς 1.200 ετών – Δεν φαντάζεστε τι λένε πως έγραφε…

Ένα μήνυμα γραμμένο πάνω σε μια πέτρα των Βίκινγκς λένε πως αποκρυπτογράφησαν ερευνητές.
Το μήνυμα είναι γραμμένο πάνω σε μία πλάκα από γρανίτη, 1.200 ετών και οι ερευνητές πιστεύουν ότι αναφέρεται στην…
«μάχη με τα καιρικά φαινόμενα», τουτέστιν στην δήθεν υπερθέρμανση.
Διαβάζουμε στο Pagenews.gr:
Ο «κώδικας», όπως γράφει η «The Sun», αποτελείται από εννιά αινίγματα, και σύμφωνα με τους επιστήμονες που τον έσπασαν, αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή. Αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποιες μυστηριώδεις καιρικές συνθήκες που ακολούθησαν το θάνατο ενός στρατηγού.
Το 536 μ.Χ. μια σειρά ηφαιστειακών εκρήξεων βύθισαν την Ευρώπη στο σκοτάδι, εξαπλώθηκαν οι ασθένειες και η πείνα και τα χωράφια ξεράθηκαν. Εκείνη τη χρονιά η Σκανδιναβία έχασε τον μισό της πληθυσμό.
Οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ένας άλλος Βίκινγκ, που γεννήθηκε τριακόσια χρόνια αργότερα, ο Βαρίν, είχε λάβει υπόψη του αυτούς τους οιωνούς και άρχισε τα εντοπίζει ανάλογα σημάδια στον ουρανό την εποχή που πέθανε ο γιος του.
Πριν ο γιος του Βαρίν πέσει νεκρός στο πεδίο της μάχης, μια ηλιακή καταιγίδα έβαψε τον ουρανό κόκκινο, συνέβη μια ηλιακή έκλειψη και ακολούθησε ένας ιδιαίτερα κρύος χειμώνας που κατέστρεψε τις καλλιέργειες. Έτσι, όταν ο Βάριν σκάλισε την πέτρα ως φόρο τιμής στον γιο του, κρυπτογράφησε τις προειδοποιήσεις για τον «περίεργο καιρό» και το χάος που θα φέρει.
Από Pagenews.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου