5


Translate

8 Ιαν 2020

Συναγερμός στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ: Μετακινεί δυνάμεις η Χεζμπολάχ – Αναμένεται χτύπημα & στην Ιορδανία

Συναγερμός έχει σημάνει και στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Εδώ και λίγες ώρες έχουμε έντονη κινητικότητα από δυνάμεις της Χεζμπολάχ.
Σύμφωνα με Αραβικά ΜΜΕ, συγκεντρώνονται στρατιώτες και περιμένουν εντολές από την Τεχεράνη για χτύπημα κατά του Ισραήλ.

Όπως γίνεται κατανοητό πλέον, το Ιράν ανοίγει παντού μέτωπα και ετοιμάζει την απόλυτη κόλαση σε ΗΠΑ και Ισραήλ.
ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν η πολεμική αεροπορία και η διοίκηση αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στο έδαφος του Ιράκ, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Κατά την ίδια πηγή, ισραηλινά μαχητικά κινούνται ιδίως στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν νωρίτερα να εξαπολύσουν πλήγματα εναντίον του Ισραήλ και άλλων συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή αν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προχωρήσουν σε αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.
Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι οι επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα στην επικράτεια του Ιράκ ήταν «απλώς το πρώτο βήμα» και πρόσθεσε πως η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διστάσει ούτε να λυπηθεί να πλήξει Αμερικανούς στρατιώτες, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.
«Οι πυραυλικές επιθέσεις σήμερα ήταν απλώς το πρώτο βήμα.
Ο [αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ] Τραμπ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή ώστε να μην είναι εντός ακτίνας δράσης μας», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματικός, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, η οποία δεν τον κατονόμασε.
Το πρακτορείο ειδήσεων FARS μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης θεωρούν το Ισραήλ «συνεργό» των ΗΠΑ στη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σολεϊμανί, του διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς, την Παρασκευή σε αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη.
«Στο πλαίσιο αυτού του εγκλήματος, δεν διαχωρίζουμε το Ισραήλ από τις ΗΠΑ», μετέδωσε το FARS, επικαλούμενο ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης.
Νωρίτερα, το ειδικό αυτό σώμα των ένοπλων δυνάμεων απείλησε να πλήξει το Ισραήλ και «κυβερνήσεις χωρών-συμμάχων» των ΗΠΑ στην περιοχή σε περίπτωση αντεπιθέσεων από πλευράς του αμερικανικού στρατού.
Σε κάθε αμερικανική πράξη αντιποίνων θα δίνεται σκληρή απάντηση από το Ιράν, ανέφερε ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΜΕΙΝΙ
«Εχθές το βράδυ χαστουκίσαμε (τους Αμερικανούς) στο πρόσωπο» είπε στο διάγγελμά του το πρωί της Τετάρτης ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σχολιάζοντας τις χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης εναντίον αμερικανικών βάσεων στις ΗΠΑ.
Στο διάγγελμά του, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν επισήμανε ότι η στρατιωτική δράση «δεν είναι επαρκής αντίδραση» για τον θάνατο του «μάρτυρα» Κασέμ Σουλεϊμανί. «Η παρουσία των ΗΠΑ είνα πηγή διαφθοράς στη Μέση Ανατολή και πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν. Έφεραν πολέμους, προκάλεσαν καταστροφή και διχόνοια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χαμενεΐ.
Νωρίτερα, είχε πλέξει το εγκώμιο του Ιρανού υποστράτηγου, χαρακτηρίζοντάς τον «γενναίο και συνάμα σοφό» επισημαίνοντας ότι ο συνδυασμός αυτών των αρετών δεν αφορούσε μόνο στο πεδίο της μάχης αλλά και στον πολιτικό χώρο. Ήταν ένας πραγματικός πιστός, που αξιοποιούσε τα χαρίσματά του για να υλοποιήσει το θέλημα του Θεού, υπογράμμισε μεταξύ άλλων για τον Κασέμ Σουλεϊμανί, συμπληρώνοντας ότι προσπαθούσε πάντα να προστατέψει ζωές.
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται όμως και οι Αμερικανοί στην Ιορδανία, καθώς πριν λίγο έβγαλε ανακοίνωση η πρεσβεία των ΗΠΑ, δίνοντας οδηγίες σε προσωπικό και πολίτες που δουλεύουν στην χώρα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Είναι προφανές πως περιμένουν χτύπημα και στην Ιορδανία οι Αμερικανοί.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου