5


Translate

22 Ιαν 2020

«Έσπασε» το... μπλόκο, πήρε το «διπλό» και συνεχίζει!

Την πορεία του ακάθεκτος συνεχίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε μάγκικο και κομβικής σημασίας «διπλό» με 1-0 επί του ΟΦΗ, στο «Γεντί Κουλέ», για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος, παίρνοντας το τρίποντο, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Συνεχίζει, κόντρα σε όλους και σε όλα, να οδηγεί την κούρσα, στο δρόμο για την κατάκτηση του 45ου. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να μην έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, δημιουργώντας λίγες ευκαιρίες στο «χωράφι» του γηπέδου του Ηρακλείου, ωστόσο το γκολ του Καμαρά στο 45+1, έπειτα από ασίστ του Ελ Αραμπί, στάθηκε αρκετό να δώσει το πολυπόθητο τρίποντο στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, με το ρυθμό του ματς να μην είναι καλός. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία ανήκε στους Πειραιώτες στο 13’. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνεργάστηκαν ωραία, ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Γκιλιέρμε, που μπορούσε να κάνει και πάσα, μέσα από την περιοχή, πέρασε άουτ. Στο 15’, ο Μασούρας σκόραρε από κοντά, έπειτα από ασίστ του Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Οι Κρητικοί απάντησαν στο 21’ με το σουτ του Στάικου, το οποίο πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ζοσέ Σα. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν ορθολογικά, αλλά ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος βρήκε το πολυπόθητο τέρμα στο 45+1’. Συγκεκριμένα, ο ασταμάτητος Ελ Αραμπί έκλεψε τη μπάλα από τον Γιαννούλη, έκανε ιδανική ασίστ από τα δεξιά στον Καμαρά και αυτός με υποδειγματικό πλασέ, νίκησε τον Σωτηρίου και έκανε το -1.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ. Και να «καθαρίσει» τη νίκη. Ωστόσο, η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους στο 48’, όταν έπειτα από σέντρα του Βας, ο Νέϊρα έπιασε την κεφαλιά, με τον Σα, όμως, να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Στο 51’, ο Κουτρουμπής έκανε μυθικό λάθος, γύρισε τη μπάλα προς τον Σωτηρίου και λίγο έλειψε να σκοράρει αυτογκόλ, με τη μπάλα να περνάει άουτ.
Στο 66’, ο Σωτηρίου ανέτρεψε τον Μασούρα, με τον Μανούχο να μην σφυρίζει πέναλτι, δείχνοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μέχρι το φινάλε, ακολούθησαν 3 ακόμα φάσεις για τους Πειραιώτες. Στο 78’, ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα, ο Μπα βρέθηκε… φάτσα με το τέρμα, αλλά αιφνιδιάστηκε και έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 83’, ο Λοβέρα έπιασε το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Σωτηρίου. Και στο 85’, ο Ελ Αραμπί πραγματοποίησε τρομερή ατομική ενέργεια, πλάσαρε τον Σωτηρίου, αλλά αυτός έδιωξε κόρνερ. Κάπως έτσι, λοιπόν, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο να παίρνει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μεγιάδο, Νέιρα, Στάικος (74’ Περέιρα), Βαζ (86’ Νοικοκυράκης), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (76’ Σουντανί), Μασούρας (69’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.
πηγη redking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου