r

Translate

18 Ιαν 2020

Ορόσημο στην ιστορία της Ελλάδας η σημερινή "γενεαλογική" σύνοδος Κρόνου - Πλούτωνα!

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι στις (12 Ιανουαρίου 2020) συμβαίνει ένα κοσμοιστορικού χαρακτήρα αστρολογικό γεγονός (ειδικά για την Ελλάδα): η λεγόμενη "Αιγοκερίστικη Κορύφωση"! Μιλάμε για ένα σπάνιο, πανίσχυρο φαινόμενο το οποίο οι Αστρολόγοι είχαν προσδιορίσει και αρχίσει να αναλύουν ήδη από τη δεκαετία του 1980
Αυτή λοιπόν η "Αιγοκερίστικη Κορύφωση" συντίθεται (σαν ένα κρεμμύδι) από πολλές και διαφορετικές "πλανητικές διαστρωματώσεις" (γι' αυτό και είναι τόσο ισχυρή. Δημιουργούνται κολοσσιαίοι πλανητικοί συντονισμοί μέσα της). Στον πυρήνα όμως όλων αυτών των "διαστρωματώσεων" βρίσκεται η τέλεια σύνοδος που συμβαίνει σήμερα ανάμεσα στους πλανήτες Κρόνο και Πλούτωνα!

Η συγκεκριμένη σύνοδος λαμβάνει χώρα ανά όσα περίπου χρόνια βρίσκεται ενεργής  - στο προσκήνιο της κοινωνίας - η κάθε καινούργια γενιά ανθρώπων (από 33 ως 38 χρόνια. Τόσα χρόνια χρειάζεται ο Κρόνος για να διατρέξει όλον τον ζωδιακό και να ξανασυναντήσει τον Πλούτωνα - που άλλοτε πηγαίνει πιο αργά και άλλοτε πιο γρήγορα). Κατά κάποιον τρόπο λοιπόν, η σύνοδος Κρόνου - Πλούτωνα "σημαδεύει" με ξεχωριστό τρόπο την κάθε γενιά, της δίνει ιδιαίτερες "γενεαλογικές ποιότητες" και τη φέρνει αντιμἐτωπη με διαφορετικού χαρακτήρα εμπειρίες.

Μελετώντας τον "συνοδικό κύκλο" Κρόνου - Πλούτωνα και φέρνοντας τον σε αντιπαράθεση με σημαντικά ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα παρατήρησα ότι ο κύκλος αυτός βρίσκεται σε στενή συνάφεια με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Δείτε και μόνοι σας τι εννοώ:
Στην τριετία 1818 - 1820 ο Κρόνος σχημάτιζε σύνοδο με τον Πλούτωνα στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων (ενώ για λίγο ο Κρόνος είχε περάσει στις πρώτες μοίρες του Κριού, συνεχίζοντας να σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα). Ακριβώς σε εκείνη την τριετία έγιναν οι μεγαλύτερες ζυμώσεις, οι μυστικές συνεννοήσεις και οι πυρετώδεις προετοιμασίες που οδήγησαν στην κοσμοιστορική Ελληνική επανάσταση του 1821 - κατά των Οθωμανών Τούρκων! Όπως έχω γράψει και στο άρθρο στο οποίο σας παραπέμπω παραπάνω, η επιρροή της συνόδου Κρόνου - Πλούτωνα έχει έναν "εσωτερικό", "βραδυφλεγή" χαρακτήρα. Επεκτείνεται σε μεγάλη χρονική περίοδο και τα αποτελέσματα της μπορεί να μη γίνουν άμεσα φανερά. Δημιουργούνται όμως ισχυρές ζυμώσεις στο παρασκήνιο - ενώ από ένα σημείο και έπειτα εκδηλώνονται αιφνιδιαστικά και τα σχετικά γεγονότα, με μια μοιραία, αμετάκλητη ορμή!
Πέρασε μία τριακονταετία τουλάχιστον - στη διάρκεια της οποίας η μόλις απελευθερωμένη Ελλάδα περνούσε σχετικά ήσυχα την παιδική της ηλικία - όταν ο Κρόνος έτρεξε όλον τον ζωδιακό και ξανασυνάντησε στην διετία 1851 - 1852 τον Πλούτωνα (σχηματίζοντας αυτή τη φορά σύνοδο μαζί του στο ζώδιο του Ταύρου). Αυτή η περίοδος θυμίζει αρκετά τη σημερινή. Η Ελλάδα είχε οδηγηθεί και τότε στα όρια της πτώχευσης, είχαν γίνει την προηγούμενη δεκαετία μεγάλες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κλπ. Τον σημερινό ρόλο των Σόιμπλε - Μέρκελ έπαιζε εκείνη την εποχή ο Άγγλος Πάλμερστον, ο οποίος ζητούσε να παρθούν όλο και πιο αυστηρά μέτρα κατά της Ελλάδας (που είχε μόλις αρχίσει να "αντρώνεται"). Έτσι, με αφορμή την περιβόητη υπόθεση "Πατσίφικο", ο Πάλμερστον διέταξε τον ναυτικό αποκλεισμό της Ελλάδας, επαναφέροντας ξανά την πατρίδα μας σε καθεστώς κατοχής! Λιγάκι αργότερα αποβιβάστηκε στην Αθήνα και Αγγλο-Γαλλικός στρατός, που συμπεριφερόταν αλλαζονικά και μεταξύ άλλων μετέδωσε στον πληθυσμό μια θανατηφόρα επιδημία χολέρας, η οποία εξόντωσε το ένα δέκατο των κατοίκων του λεκανοπεδίου.
Ένα άλλο μεγάλο ορόσημο στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας αποτελεί η περίοδος που αντιστοιχεί στη διετία 1882 - 1883 (με τη σύνοδο Κρόνου - Πλούτωνα να γίνεται πάλι στο ζώδιο του Ταύρου). Στη διάρκεια αυτής της περιόδου η Ελλάδα επεκτάθηκε σημαντικά εδαφικά (οι ξένες δυνάμεις υποχρέωσαν την Τουρκία να μας παραχωρήσει τη Θεσσαλία και έναν θύλακα γύρω από την Άρτα). Τότε άρχισε να βιομηχανοποιείται στοιχειωδώς η χώρα μας και να γίνονται τα πρώτα "φαραωνικά" έργα (εγκαινιάστηκε π.χ. η διώρυγα της Κορίνθου, μπήκαν οι πρώτες εκτός Αττικής σιδηροδρομικές γραμμές κλπ.). Τα έργα αυτά του Χαρίλαου Τρικούπη αποτέλεσαν ουσιαστικά τον σκελετό των σημερινών μας υποδομών! Από την άλλη, ο Τρικούπης έβαλε δυσβάσταχτους φόρους στον Ελληνικό λαό (για να μπορέσει να υλοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του) ενώ πήρε από το εξωτερικό υπέρογκα δάνεια τα οποία οδήγησαν λίγο αργότερα την Ελλάδα στο γνωστό "δυστυχώς επτωχεύσαμεν"!
Πάμε μετά σε μια άλλη κοσμοιστορικού χαρακτήρα περίοδο για την Ελλάδα, στη διετία 1914 - 1915 (με τη σύνοδο Κρόνου - Πλούτωνα να συμβαίνει αρχικά στα όρια Διδύμων - Καρκίνου και μετά αποκλειστικά μέσα στο ζώδιο του Καρκίνου)! Και πάλι αυτή είναι μία περίοδος εδαφικής εξάπλωσης της Ελλάδας, αφού μετά από τον νικηφόρο πόλεμο με τους Τούρκους και τους Βούλγαρους ανακαταλαμβάνουμε για πρώτη φορά ολόκληρη την Ήπειρο και τη Μακεδονία - ενώ ενώνεται τότε και η Κρήτη με τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας! Θα λέγαμε ότι αυτή ήταν μία εξαιρετικά ευτυχής περίοδος στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, μία περίοδος άκρατου ενθουσιασμού και εθνικής έξαρσης. Κυριολεκτικά υπερδιπλασιάστηκε τότε η χώρα μας! Ωιμέ όμως τη μεγάλη χαρά που πήραν οι Έλληνες στη συγκεκριμένη περίοδο την ακολούθησε λίγα χρόνια μετά το ανυπέρβλητο πένθος της ήττας μας στην Μικρασία, της καταστροφής της Σμύρνης και του ξερριζωμού του Ελληνισμού από τις εστίες του στην ιερή, πανάρχαια Ιωνία!
Η αμέσως επόμενη σύνοδος Κρόνου - Πλούτωνα δεν ήταν ανάλογα χαρμόσυνη για την Ελλάδα. Έλαβε χώρα τη διετία 1946 - 1947 μέσα στο ζώδιο του Λέοντα και συνέπεσε με μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας: στην κορύφωση δηλαδή του αδελφοκτόνου εμφύλιου πολέμου! Νέοι άντρες και γυναίκες, που δεν είχαν τίποτα  να χωρίσουν, αντί να μιλάνε για τα όνειρα τους ή να κάνουν έρωτα ξεκοίλιαζαν άγρια ο ένας τον άλλο (παραδομένοι στο φανατισμό και στο μανιπουλάρισμα των ξένων δυνάμεων) Επιπλέον, σε αυτή την περίοδο έληξε η βρετανική κηδεμονία της Ελλάδας. Η χώρα μας όμως κάθε άλλο παρά "ακηδεμόνευτη" έμεινε, αφού πέρασε μονομιάς κάτω από τη σφαίρα επιρροής της νέας παγκόσμιας υπερδύναμης, της Αμερικής.
Και για να έρθουμε σε πιο κοντινές εποχές, η αμέσως επόμενη σύνοδος Κρόνου - Πλούτωνα έγινε στην τριετία 1981 - 1983 (με τη σύνοδο Κρόνου - Πλούτωνα στον Ζυγό). Άλλαξε δραματικά τότε το πολιτικό καθεστώς στην Ελλάδα και εξελέγη για πρώτη φορά μια σοσιαλιστική κυβέρνηση στη χώρα μας (το ΠΑΣΟΚ), που έδωσε προνόμια σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού με αριστερίζουσες πεποιθήσεις - το οποίο στις προηγούμενες δεκαετίες ήταν κατά κάποιον τρόπο στιγματισμένο κοινωνικά και επαγγελματικά. Βλέπουμε δηλαδή ότι αυτή η σύνοδος Κρόνου - Πλούτωνα έρχεται και κλείνει εδώ έναν κύκλο τον οποίο είχε ανοίξει η αμέσως προηγούμενη σύνοδος, του 1946 - 1947! Παράλληλα, σε αυτή την περίοδο μια Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έρχεται για πρώτη φορά σε ρήξη με τους Αμερικάνους κηδεμόνες μας (οι παλαιότεροι θα θυμούνται το σύνθημα "έξω οι βάσεις του θανάτου!").
Και τέλος, την πιο πρόσφατη σύνοδο Κρόνου - Πλούτωνα (στο ζώδιο του Αιγόκερου) τη ζήσαμε με μαθηματική ακρίβεια ("μοιρικώς" όπως έλεγαν οι Αστρολόγοι της Ελληνιστικής εποχής) σήμερα, στις 12 Ιανουαρίου 2020! Σαφέστατα όμως η επιρροή αυτής της κραταιάς συνόδου δεν εξαντλείται αποκλειστικά στη σημερινή μέρα. Έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν και θα συνεχίσει για πολλούς μήνες ή και χρόνια! Και το σημαντικό είναι ότι η σημερινή σύνοδος έγινε ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας, στις 22 μοίρες του Αιγόκερου! Επομένως αφορά άμεσα και μακροπρόθεσμα την πατρίδα  μας. Έχει προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί σημαντικά γεγονότα στη χώρα μας, ενδεχομένως παρόμοια με αυτά που προκλήθηκαν στην Ελλάδα κατά τις προηγούμενες συνόδους Κρόνου - Πλούτωνα.
Μια τελευταία παρατήρηση: είναι προφανής η αντιστοιχία που υπάρχει ανάμεσα στις μεγάλες συνόδους Κρόνου - Πλούτωνα και σε συγκεκριμένες κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Μοιάζουν όμως να έχουν μείνει "απέξω" μερικά άλλα γεγονότα - ορόσημα, όπως η καταστροφή της Σμύρνης. Στην πραγματικότητα, ακόμη και αυτή η καταστροφή της Σμύρνης έγινε κάτω από ἐναν ισχυρό "ενεργειακό συντονισμό" Κρόνου - Πλούτωνα (με τον Κρόνο να βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού και τον Πλούτωνα στο ζώδιο του Καρκίνου)! Η διαφορά είναι λοιπόν ότι οι δύο αυτοί πλανήτες σχημάτιζαν τον Σεπτέμβριο του 1922 μια ισχυρά δυσαρμονική όψη "Τετραγώνου" - και όχι σύνοδο, όπως στην περίπτωση των υπόλοιπων κρίσιμων γεγονότων που εξετάσαμε παραπάνω.

Επιπλέον, μία βασική Αστρολογική αρχή μας λέει ότι όλα κινούνται στα πλαίσια μιας "κυκλικής ολότητας"! Τον κάθε καινούργιο κύκλο "όψεων" ανάμεσα σε δύο πλανήτες (Κρόνος και Πλούτωνας στην περίπτωση μας) τον "ανοίγει", τον "εγκαινιάζει" πάντα η μεταξύ τους Σύνοδος! Αυτό σημαίνει ότι τα γεγονότα που θα συμβούν κατά τις επόμενες "όψεις" των συγκεκριμένων πλανητών (αύξον Τετράγωνο, αύξον Τρίγωνο, Αντίθεση, φθίνον Τρίγωνο, φθίνον Τετράγωνο) συνδέονται κατά κάποιον τρόπο με τα γεγονότα που είχε πυροδοτήσει στο ξεκίνημα αυτού του "κύκλου όψεων" η μεταξύ τους Σύνοδος. Σε απλά Ελληνικά, το γεγονός της καταστροφής της Σμύρνης φαίνεται να το "άνοιξε ενεργειακά" η μεγάλη σύνοδος Κρόνου - Πλούτωνα (στον Καρκίνο!), που συνέβη στην "όλβια" κατά τα άλλα για μας τους Έλληνες διετία 1914 -1915!  
Θωμάς Γαζής
πηγη ifestion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου