5


Translate

11 Ιαν 2020

Οι δυνάμεις του Χάφταρ «γλεντάνε» τα οχήματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας - «Είναι για πέταμα» (φώτο)

Ημιεπίσημος λογαριασμός του LNA στο twitter εκθέτει αναλυτικά όλα τα προβλήματα των τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων τα οποία λίγο-πολύ χαρακτηρίζει «για πέταμα».
Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον στρατηγό Χάφταρ υποβαθμίζουν την αξία που έχουν στο πεδίο της μάχης τα τουρκικά τεθωρακισμένα
κατηγορίας MRAP τύπου Kirpi τα οποία μάλλον είναι θωρακισμένα μόνο στο όνομα.
Μάλιστα κυκλοφορούν και οδηγό... καταστροφής τους στο διαδίκτυο αναφέροντας που μπορεί να βληθεί με ένα RPG ώστε να σκοτωθεί όλη η μεταφερόμενη ομάδα και από που δεν αντέχει τα πυρά των ΑΚ-47.
Έτσι τα τουρκικά θωρακισμένα οχήματα Kirpi και Vuran καίγονται σαν "λαμπάδες" από την δράση των δυνάμεων του Χαφτάρ, προκαλώντας ταυτόχρονα γέλιο στους Λίβυους.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως είναι πολύ αργά και με πολύ χαμηλή ευελιξία με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι άχρηστα σε αστικά πεδία μαχών.Επιπλέον  ορατότητα στο εσωτερικό τους είναι πολύ κακή ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και το κιβώτιο ταχυτήτων.
Όσον αφορά τα αυτόματα πολυβόλα στην οροφή, αυτά εκτός από συνεχή κολλήματα, έχουν πολύ αργό χρόνο απόκρισης (1,5 με 3 δευτερόλεπτα) ενώ δεν μπορεί να ρίξει σε στόχους πιο κοντά από 3 μέτρα.
Η θωράκιση επίσης είχε προβλήματα κι ένα βλήμα RGP θα τα αχρηστεύσει ή θα εξοντώσει το πλήρωμά τους. Επιπλέον βολές από ένα AK-47 μπορούν να τους τρυπήσουν τα λάστιχα.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως επειδή τα τωρινά οχήματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα, θα συμβαίνει το ίδιο και με μελλοντικά οχήματα. Άλλωστε δοκιμάζονται σε συνθήκες πολέμου πράγμα που σημαίνει πως οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν αυτή την εμπειρία για βελτιώσεις.

12)Armored protection, the has 5 weak-point that if targeted by an RGP round would disable it or exterminated its crew
13) the armored at the front wheels could be shot throw with a AK47 round
14) when targeted the back door becomes stuck and the crew is stuck inside
πηγη pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου