5


Translate

19 Ιαν 2020

Ντόρτια να γουστάρουμε! (Βιντεο)

Άλλη μία νίκη, άλλη μία αγωνιστική στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός νίκησε 4-2 τον Άρη για την 19η αγωνιστική της Super League, αν και παρουσίασε πολλά θέματα πίσω. Ο Γκιλιέρμε στο 22’, ο Ελ Αραμπί στο 24’, ο Ελαμπντελαουί στο 44’ και ο Βαλμπουενά με πέναλτι στο 63’
σημείωσαν τα «ερυθρόλευκα» τέρματα. Μείωσε ο Άρης με τον Ρόουζ στο 37’ και με τον Ντιγκινί στο 82’.
Πού να έμπαινε και καλά...
Ο Ολυμπιακός απείλησε στα 37 δευτερόλεπτα με τη σέντρα του Τσιμίκα (έδιωξε ο Έμαν προ του Ελ Αραμπί) και στο 5’ με τον Μαροκινό φορ να ανοίγει λίγο περισσότερο το κοντρόλ, ωστόσο δεν «πατούσε» καλά και έκανε πολλά λάθη. Αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Άρης και πήρε θάρρος. Στο 13’ απείλησε με την κεφαλιά του Λάρσον στο πρώτο δοκάρι και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα είχε δοκάρι: Ο Ιντέγε έκανε το γύρισμα, ο Λάρσον έκανε πλασέ, ο Σα απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στον Σουηδό εξτρέμ, στο δεξί δοκάρι και πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία με την κοντινή κεφαλιά του Βαλμπουενά από τη σέντρα του Μασούρα, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 19’ ο Μαντσίνι σούταρε, αλλά ο Σα μπλόκαρε σταθερά στη γωνία του. Ο Ολυμπιακός, πάντως, βρήκε το γκολ που ήθελε. Βρήκε δύο, για την ακρίβεια. Στο 22’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σεμέδο έπιασε την κεφαλιά, ο Έμαν απέκρουσε και ο Γκιλιέρμε με σουτ από κοντά έκανε το 1-0. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 24’ ο Μασούρας σέντραρε και ο Ελ Αραμπί πέτυχε το 14ο γκολ στο πρωτάθλημα (και 19ο συνολικά) με διπλή προσπάθεια (ο Έμαν απέκρουσε την κεφαλιά, όχι όμως και το κοντινό πλασέ). Αυτό το προβάδισμα ασφαλείας έφερε ηρεμία στον Ολυμπιακό που περιόρισε τα λάθη του. Πάντως, ο Άρης κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 37’ με την κοντινή κεφαλιά του Ρόουζ, μετά το φάουλ του Ματίγια και την επαφή που είχε ο Βέλεθ. Ο διαιτητής τσέκαρε τη φάση στο VAR και έδειξε σέντρα, αν και ήταν πολύ οριακή και ίσως ο αμυντικός του Άρη να ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος. Πάντως, ο Ολυμπιακός φρόντισε να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά δύο τερμάτων. Ο Βαλμπουενά έκανε καταπληκτική μακρινή μπαλιά, ο Ελαμπντελαουί κατέβασε υπέροχα και με σουτ με το αριστερό (η μπάλα κόντραρε κιόλας, όσο έπρεπε) νίκησε τον Έμαν για το 3-1 στο ημίχρονο.
Δεν φόρτσαρε
Ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Απείλησε στο 53’ με το σουτ του Μασούρα και με εκείνο του Ελ Αραμπί και στο 63’ ήρθε το 4-1 με το πέναλτι του Βαλμπουενά, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Βέλεθ. Πάντως, τα κενά στην άμυνα δεν έλειψαν. Και μπορεί το γκολ του Ρόουζ στο 72’, μετά από κακή έξοδο του Σα, να ακυρώθηκε μέσω VAR, ωστόσο το 4-2 ήρθε στο 82’ με το σουτ του Ντιγκινί από την κάθετη του Λάρσον. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να εφησυχάζουν με το προβάδισμα, ενώ ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει αλλαγές (έβγαλε Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Γκιλιέρμε) με βάση τα κολλητά παιχνίδια που ακολουθούν με ΟΦΗ (22/1) και ΑΕΚ (26/1). Το 4-2 έμεινε μέχρι το φινάλε, μιας και το γκολ του Σουντανί στο 85’ ορθώς δεν μέτρησε, ενώ ο Αλγερινός φορ δεν κατάφερε να νικήσει τον Έμαν στο 93’ και έτσι ο Ολυμπιακός συνέχισε με νέα νίκη, παραμένοντας στην κορυφή για άλλη μία αγωνιστική.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (70’ Λοβέρα), Μασούρας, Ελ Αραμπί.
Άρης: Εμάν, Κορχούτ, Βέλεθ (64’ Σόουζα), Δεληζήσης, Ρόουζ, Αμπού Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Λάρσον, Φετφατζίδης (64’ Μαρτίνες), Ιντέγε (45’ Ντιγκινί).
πηγη redking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου