5


Translate

23 Ιαν 2020

Δεν κατάφερε να το γυρίσει μόνος του ο αρχηγός...

Με τέτοιες εμφανίσεις όπως η σημερινή κόντρα στη Ζενίτ, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει ούτε ελπίδες, ούτε πιθανότητες πρόκρισης για κάτι καλύτερο στην Ευρωλίγκα. 
Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση στην Αγία Πετρούπολη, για την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης, ηττήθηκαν με 91-87 και παρουσίασαν για μία ακόμα φορά τα γνωστά προβλήματα. Πέραν κάποιων...
ξεσπασμάτων, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έπαιξαν ορθολογικά, έκαναν αρκετά λάθη σε άμυνα και επίθεση, έχασαν τη «μάχη» των ριμπάουντ και μοιραία, δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στη Ρωσία, μετά τη νίκη επί της Μπάγερν την προηγούμενη αγωνιστική.
Συγκλονιστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 31 πόντους (5/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα) και 33 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (PIR), ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μόνος του την ανατροπή. Από 20 πόντους είχαν οι Πρίντεζης και Παπανικολάου.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στην 5άδα του με τους Σπανούλη, Μπόλντγουιν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Μιλουτίνοφ. Ο Βεζέκοβ, λοιπόν, με τρίποντο άνοιξε το σκορ, ενώ ο Σπανούλης με το ίδιο τρόπο, έκανε το 3-6. Το σκορ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το 11-10 από καλάθι του Αγιόν, αλλά ακολούθησαν κάρφωμα του Μιλυτίνοφ και καλάθι του Βεζένκοβ για το 11-16. Ο Σπανούλης με πολύ όμορφο λέι άπ και ιδανικό τελείωμα, έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα με +7 (16-23). Με το σκορ της περιόδου να ολοκληρώνεται με 24-27, μετά από πεταχτάρι του Πρίντεζη.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ νωθρά στο παρκέ. Ο Βορόνοφ με δύο σερί τρίποντα έκανε το 30-27, ενώ ακολούθησαν δύο καλάθια του Άιβερσον για το 34-27 και το -7 του Θρύλου για πρώτη φορά. Ο Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ και ο Πρίντεζης με τρίποντο, έκανε το 34-30. Ο Σπανούλης στη συνέχεια, από τα 6,75, μείωσε σε 38-35, ενώ ο Πρίντεζης με καλάθι, μείωσε στον πόντο (38-37). Ο Μιλουτίνοφ στη συνέχεια, ισοφάρισε μετά από ώρα σε 40-40. Με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 45-43 υπέρ της Ζενίτ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ζενίτ προηγήθηκε με 51-43, με τον Σπανούλη να απαντάει με τρίποντο για το 51-46. Ωστόσο, οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν τα πάρα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχασε τη συγκέντρωσή του και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +9 (57-48), έπειτα από καλάθι και φάουλ του Τόμας. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 66-58.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι γηπεσδούχοι προηγήθηκαν ακόμα και με +10 (84-74) έπειτα από καλάθι του Τόμας, ωστόσο ο Θρύλος με τεράστια καλάθια των Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου, μείωσε ακόμα και στους 3 πόντους. Δίχως, πάντως, να καταφέρει να ολοκληρώσει την ανατροπή, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με το τελικό 91-87.
πηγη redking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου