5


Translate

17 Ιαν 2020

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τίμησαν τα Γιάννενα τον Πολιούχο τους

Με λαμπρότητα και ευλάβεια κορυφώθηκαν το πρωί οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου των Ιωαννίνων.
Μετά την αρχιερατική Θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου στην πλατεία Πάργης, έγινε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων
και η εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου και της στρατιωτικής μουσικής της 8ης Μεραρχία. Της πομπής ηγείτο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και ακολουθούσαν Μητροπολίτες από άλλες περιοχές, ιερείς, οι βουλευτές Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, Γιώργος Αμυράς και Μαρία Κεφάλα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, μαθητές και πλήθος πιστών, με τη συμμετοχή να είναι μαζική, βοηθούντος και του καιρού.
«Γιορτάζουμε με υποδειγματικό τρόπο τον πολιούχο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις παραδόσεις μας», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες. Στη λιακάδα και στη μαζική συμμετοχή του κόσμου στάθηκαν οι τρείς παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ευχόμενοι χρόνια πολλά σε όλους.
Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος στον Μητροπολιτικό Ναό. Αύριο Σάββατο, στις 7 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό και στις 5 το απόγευμα εσπερινός και ιερά παράκληση καθώς και επιστροφή των ιερών λειψάνων στο ναό του Πολιούχου, στην πλατεία Πάργης. .
πηγη agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου