5


Translate

15 Ιαν 2020

Στην Ινδία άνθρωποι συχνά «ξαναζωντανεύουν» και κανείς δεν ξέρει γιατί!

Ένας άνθρωπος που ξυπνά ξαφνικά ενώ έχει θεωρηθεί νεκρός, μπορεί να προκαλέσει σοκ στον οποιονδήποτε.
Ωστόσο, στην Ινδία, τείνει να γίνει φυσιολογική εξέλιξη. Αρκετές τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων – συμπεριλαμβανομένων βρεφών – που ξύπνησαν αφότου θεωρήθηκαν νεκροί,
ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το 2019.
Σενάριο ταινίας του Bollywood θυμίζουν πέντε περιστατικά ανθρώπων που ξύπνησαν ενώ γίνονταν οι ετοιμασία για την ταφή τους στην Ινδία, καθώς είχαν θεωρηθεί νεκροί.
Βρέφος «επέστρεψε» στη ζωή
Ένα μωρό έξι μηνών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποστεί θερμοπληξία στην πολιτεία Μπιχάρ της Ινδίας, ξύπνησε κατά την ταφή του σε νεκροταφείο. Το βρέφος διακομίστηκε σε νοσοκομείο όταν έχασε τις αισθήσεις του μετά από θερμοπληξία.
Γιατροί που το εξέτασαν ανακοίνωσαν πως είναι νεκρό, με την οικογένειά του να το μεταφέρει στο νεκροταφείο. Εκεί, αντιλήφθηκαν κάποια κίνηση, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία ταφής του. Το βρέφος μεταφέρθηκε εκ νέου σε νοσοκομείο και τελικώς επέζησε.
Όταν τα δάκρυα έσωσαν μια ζωή
Ένας 18χρονος, ο οποίος είχε κηρυχθεί νεκρός από τους γιατρούς, διαπιστώθηκε πως δεν είχε φύγει τελικά από τη ζωή, όταν η μητέρα του παρατήρησε δάκρυα που κυλούσαν στα μάτια του, στην Τελανγκάνα της Ινδίας. Ο 18χρονος φοιτητής είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, με τους γιατρούς να αποφαίνονται πως πάσχει από ηπατίτιδα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νεαρός Κιράν έπεσε σε κώμα και οι γιατροί τον κήρυξαν νεκρό, ζητώντας από την οικογένεια να προετοιμάσει την τελετή ταφής του. Ωστόσο, ενώ θρηνούσε την «απώλεια» του γιου της, η μητέρα του παρατήρησε δάκρυα στα μάτια του Κιράν και κάλεσε γιατρούς στο σπίτι. Μετά από τρεις ημέρες θεραπείας, ο 18χρονος ανέκτησε τις αισθήσεις του και μέσα σε μια εβδομάδα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
32χρονη ξύπνησε από βαθύ ύπνο
Σε ένα άλλο περιστατικό, συγγενείς διαπίστωσαν ότι η 32χρονη γυναίκα, τον «θάνατο» της οποίας θρηνούσαν σε χωριό στο Τζαρκάντ, ήταν τελικώς ζωντανή. Η Ντέβι βρισκόταν σε βαθύ ύπνο κατά τη διάρκεια της κηδείας, η οποία περιλαμβάνει τον καθαρισμό του σώματος και το ντύσιμό του με νέα ρούχα, σύμφωνα με τις σχετικές τελετουργίες των Ινδουιστών. Ωστόσο η γυναίκα ξύπνησε στα τελικά στάδια της διαδικασίας, με τους χωρικούς να κάνουν λόγο για «ανάσταση» και «θαύμα του θεού».
Η γυναίκα, η οποία λάμβανε ιατρική περίθαλψη στο σπίτι των γονιών της, είχε κηρυχθεί νεκρή από τους γιατρούς, καθώς η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο χειρουργός της περιοχής δήλωσε ότι μια τέτοια λανθασμένη διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο από μη εκπαιδευμένο γιατρό.
Επιστροφή… από τον τάφο
Μετά από μάχη για τη ζωή του επί 10 ημέρες, καθώς ενεπλάκη σε ατύχημα στην πρωτεύουσα της πολιτείας Ούταρ Πραντές, Λάκναου, ο 20χρονος Μοχάμαντ Φούργκαν ήταν έτοιμος να ταφεί. Ωστόσο, τα μέλη της οικογένειάς του παρατήρησαν κάποια κίνηση στα άκρα του. Στις 20 Ιουνίου, ο 20χρονος εισήχθη για θεραπεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με αναφορές, οι γιατροί δήλωσαν ότι ήταν νεκρός μια μέρα αφότου η οικογένεια του, τους ανακοίνωσε πως ξέμεινε από χρήματα και ενώ είχε ήδη πληρώσει σχεδόν 9.000 ευρώ.
Ενώ η οικογένεια επρόκειτο να προχωρήσει στην ταφή, παρατήρησε κάποια κίνηση στα άκρα του. Ο 20χρονος διακομίστηκε άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε παλμό και δεν ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Ακολούθως, οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό.
Έχασε τις αισθήσεις του, δεν είχε πεθάνει
Ένας 55χρονος άνδρας, τον οποίο οικογένειά του θεωρούσε νεκρό, σόκαρε τους συγγενείς του καθώς κούνησε το κεφάλι του και εν συνεχεία σηκώθηκε, κατά τη διάρκεια της τελετής ταφής του στην Οντίσα της Ινδίας. Σύμφωνα με αναφορές, ο βοσκός Σιμανάχ Μαλίκ είχε πάει σε κοντινό δάσος και δεν επέστρεψε. Βρέθηκε ξαπλωμένος, χωρίς τις αισθήσεις του, με την οικογένειά του να ξεκινά την προετοιμασία της κηδείας του, εκτιμώντας ότι άφησε την τελευταία του πνοή.
Ενώ μεταφέρθηκε σε αποτεφρωτήριο, ο Μαλίκ ξύπνησε ξαφνικά, προκαλώντας πανικό. Αφού έλαβε θεραπεία σε κοντινό νοσοκομείο, τελικώς πήρε εξιτήριο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μαλίκ είχε χάσει τις αισθήσεις του λόγω υψηλού πυρετού και ενώ αισθανόταν αδυναμία. Η σύζυγός του Σολί εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι δεν τον πήγε στο νοσοκομείο εκτιμώντας πως είναι νεκρός.
πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου