Η δεύτερη θητεία του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό θα σημάνει ένα νέο ξεκίνημα τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Ολυμπιακό που ψάχνει να βρει τον χαμένο του εαυτό.  
Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ (21.00, Novasports 2HD) με στόχο να κάνουν μια επανεκκίνηση
και να προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη τους επί της Βαλένθια.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κάνει την επανεμφάνισή του στην Euroleague έπειτα από ένα περίπου χρόνο, αφού πέρυσι τέτοια εποχή είχε λύσει τη συνεργασία του με τη Χίμκι, την τελευταία ομάδα που είχε προπονήσει.
Στη δωδεκάδα των «ερυθρόλευκων» θα είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος χθες έβγαλε το πρόγραμμα της προπόνησης και θα αγωνιστεί παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματίας. Άλλωστε ο Σέρβος είχε βοηθήσει όσο μπορούσε τον Ολυμπιακό και στη Βαλένθια παίζοντας απέναντι στους Ισπανούς σφίγγοντας τα δόντια.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός έχει έρθει φέτος σε δύσκολη θέση και το κυνήγι της οκτάδας πλέον δεν είναι απλή υπόθεση. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 13η θέση με ρεκόρ 7 νίκες και 11 ήττες, την ώρα που ο 8ος Ερυθρός Αστέρας είναι στο 9-9 και ο 7ος Παναθηναϊκός και η 6 Αρμάνι στο 10-8. Αυτό σημαίνει ότι στην ομάδα του Πειραιά δεν αρκεί μόνο να κάνει εκείνη σερί νικών, αλλά θα πρέπει και οι αντίπαλοί της να αφήνοπυν βαθμούς στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης 19.00
Χίμκι - Βαλένθια 19.00
Εφές - Αρμάνι 19.30
Φενέρμπαχτσε - Βιλερμπάν 19.45
Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου 21.00
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπαρτσελόνα 21.05
Τετάρτη 15/1
Ζενίτ - Μπασκόνια 19.00
Ερυθρός Αστέρας Ζαλγκίρις Κάουνας 20.00
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 21.00
Η βαθμολογία