5


Translate

6 Ιαν 2020

Τελικά ο έρωτας περνάει από το στομάχι;

Η διάθεση του ανθρώπου για καλύτερη σεξουαλική ζωή είναι δεδομένη. Δυστυχώς, όσο  είναι δεδομένη η οικονομική κρίση, που ως δαμόκλειος σπάθη κρέμεται πάνω από τα πορτοφόλια μας, τόσο η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων φτωχαίνει,
θέτοντας σε ύφεση την ερωτική διάθεση (libido).
Για να μη βάλουμε λοιπόν την τρόικα και στο κρεβάτι μας, ας βάλουμε τις «τροφές της Αφροδίτης» στο τραπέζι μας και ας φτιάξουμε κατ’ αρχάς την ερωτική μας διάθεση.
Υπάρχουν δύο διαδικασίες (παράγοντες) που συντελούν στη σεξουαλική διάθεση (και συνεπώς στη διέγερση):
α) τα μηνύματα που στέλνονται από τον εγκέφαλο β) η ικανότητα αντίδρασης του σώματος.
Η διατροφή είναι αποδεδειγμένο ότι επηρεάζει και τις δύο διαδικασίες και μπορεί να συνεισφέρει στην επίτευξη των ανωτέρων επιπέδων διάθεσης και ανταπόκρισης του οργανισμού. Συγκεκριμένα, οι νευροδιαβιβαστές (ουσίες που διαβιβάζουν μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο – ακετυλοχολίνη, νορεπινεφρίνη, ντοπαμίνη – ενεργοποιώντας τη σεξουαλική διάθεση) αποτελούνται από αμινοξέα.
Συνεπώς, οι πρωτεϊνούχες τροφές (τυρί, κρέας, αυγά) που μας δίνουν αμινοξέα είναι απαραίτητες για τη σύνθεση νευροδιαβιβαστών.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β3, Β6) έχουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών.
Οι διαιτητικές πηγές τους είναι:
Β1: φασόλια, αρακάς, φακές, καρύδια, γιαούρτι Β3: παντζάρια, φιστίκια, σολομός, τόνος Β6: μπανάνες, καρότα, γαρίδες.
Παράλληλα, η βιταμίνη C, το μαγνήσιο και το σελήνιο προστατεύουν τους νευροδιαβιβαστές από βλάβες και λειτουργούν στους μηχανισμούς επιδιόρθωσής τους. Οι διαιτητικές πηγές τους είναι:
Βιταμίνη C: πορτοκάλια, ντομάτες, πράσινα λαχανικά Μαγνήσιο: κακάο, καλαμπόκι, σπανάκι Σελήνιο: σπόροι ολικής αλέσεως.
Επίσης, τα οστρακοειδή (ιδιαιτέρως μύδια και στρείδια) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο. Τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη, συμμετέχοντας έτσι στην ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του ανδρικού φύλου και την παραγωγή σπέρματος.
Άρα:
Πρωινό: γιαούρτι με μέλι και καρύδια Πρόγευμα: 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και 1 μπανάνα Μεσημέρι: Πάντα να προηγείται η απεριόριστη σαλάτα (πράσινα λαχανικά, ντομάτα) του γεύματος Απόγευμα: 1 χούφτα ξηρούς καρπούς (ανάλατους) – καρύδια, φιστίκια, ηλιόσποροι ή 1 κομμάτι μαύρη σοκολάτα (3 φορές/εβδομάδα) Δείπνο: 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (βοηθά την καλή κυκλοφορία του αίματος) συνοδευτικό του δείπνου.
Οι άνω διαιτητικές συμβουλές, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση του ιδανικού βάρους, μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ τη σεξουαλική ζωή, καθιστώντας τον ενδιαφερόμενο πάντοτε «μάχιμο».
govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου