5


Translate

13 Ιαν 2020

Ολα είναι επιλογές (;)

Νομίζω μία από τις χειρότερες καταστάσεις στις οποίες μπορείς να βρεθείς είναι όταν πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Ακόμα πιο δύσκολο γίνεται όμως όταν αυτή συνοδεύεται από κάποιο ρίσκο.
Τότε έρχεται το χειρότερο.
Σκέψεις μπερδεμένες, συνήθως τις βραδινές ώρες. Να περνάν από το μυαλό σου τα ενδεχόμενα. Να σου έρχονται στο μυαλό
οι συμβουλές των φίλων και των γνωστών σου. Να προσπαθείς να βάλεις μια τάξη. Να κυριαρχήσει η λογική. Τα βάζεις όλα κάτω. Δεδομένα, πιθανότητες και είναι λες και θα ξεκινήσεις κάποια μάχη ή θα παίξεις κάποιο τυχερό παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο είναι πως πάντα κάτι θα χάσεις και κάτι θα κερδίσεις.
Και εκεί που είσαι έτοιμος να καταλήξεις στην σωστότερη απόφαση που θα μπορούσες ποτέ να πάρεις, το ξανασκέφτεσαι. Γιατί ίσως και η άλλη επιλογή σου φαίνεται και αυτή καλή, σωστή, ωραία. Και τελικά πάλι γυρνάς εκεί που ήσουν και πριν. Με ένα κεφάλι γεμάτο μπερδεμένες λύσεις και επιλογές. Και όλο εκείνο το θάρρος που είχες να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες, ξαφνικά εξανεμίζεται.
Απλά θα καθίσεις να περιμένεις να περάσει ο χρόνος, να περάσει από μόνο του όλο αυτό ή να σου έρθει η επιφοίτηση και τότε είναι που θα κάνεις κάτι. Αλλά συνήθως τότε είναι πολύ αργά. Και χωρίς να το έχεις καταλάβει, έχεις κάνει ήδη την επιλογή σου ασυναίσθητα. Το αν το μετανιώνεις για αυτή ή όχι το καταλαβαίνεις όταν πια δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.
μονταζ teo    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου